Трябва ли да защитим брака и семейството от натиска на европейското законодателство? Защо това се налага и какво практично можем да направим ще научите от гостуването ни в предаването "Вяра и общество" по БНТ, по повод Европейската гражданска инициатива "Мама, татко и деца"

Вижте предаването на: http://goo.gl/6tobl6
 
PictureБисер Николов (вляво, Георги Апостолов и Цвета Николова в студиото на БНР. Снимка: Кирчо Стоичков
Преди по-малко от месец Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие резолюция срещу свръхсексуализацията на децата и тийнейджърите. Повече от тревожен е фактът, че масово от екраните, рекламните пана и от многобройни сайтове децата и младежите биват заливани от модели и образи, налагащи полови и физически стереотипи.

Колко застрашителни са размерите на това явление в България; как влияе върху самочувствието, контактите, психиката и здравето на децата; как обществото да защити децата от него и има ли страната ни достатъчно ефективно законодателство; какво може да направи всеки от нас – лично и конкретно…


За всичко това разговаряме в предаването „Познати и непознати“. Наши събеседници са Бисер Николов – член на Управителния съвет на Асоциация Общество и ценности, Георги Апостолов от Националния център за безопасен интернет и психологът д-р Методи Коралов – преподавател в Нов български университет (НБУ). 
Целият разговор чуйте от
http://bnr.bg/post/100716618/poznati-i-nepoznati

​източник: предаването "Познати и непознати", 18.07.2016г., БНР

Откъси от разговора в предаването може да прочетете на: 
http://www.sva.bg/10541073108810721079108610741072108510801077/6835299 
Picture
"Долу ръцете от институцията на брака", зоват от асоциация "Общество и ценности", подкрепени от отворено писмо на стотици граждани. Те молят властите в България да проявят здрав разум и да не приемат доброволното предоставяне на еднополовите съюзи.
От неправителствената организация призовават управляващите да отхвърлят намесата на Европейския съд по правата на човека в сферата на брака и семейството у нас.
"Писмото е във връзка с приетото несправедливо  решение от Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в случая Oliari and Others v. Italy. Решението твърди, че Италия е нарушила член 8 от Европейската конвенция за правата на човека, относно неприкосновеността на личния и семейния живот, тъй като страната не признава законно еднополовите съюзи и еднополовите бракове", се казва в призива.

Прочети повече ТУК

 
Седмицата на брака 2015г. в телевизионни репортажи и участия:

06.02.2015г. БНТ По света и у нас (вечерна емисия 20ч. новини от 33 мин.):
http://bnt.bg/predavanyia/po-sveta-i-u-nas/po-sveta-i-u-nas-emisiya-20-00-6-fevruari-2015

07.02.2015г. БНТ, Денят отблизо с Мира Добрева, на живо с участието на Бисер Николов от Асоциация Общество и Ценности и Искрен Пецов: 
http://bnt.bg/part-of-show/na-kakvo-tochno-kazvame-da-kogato-zastanem-zad-oltara

07.02.2015г. БНТ Вяра и общество, във връзка със Седмицата на брака, с участието на Михаела Джоргова и др.:
http://bnt.bg/predavanyia/vyara-i-obshhestvo/za-braka-kato-institutsiya-va-v-vyara-i-obshtestvo-07-02-2015-2

08.02.2015г. ТВ ЕВРОПА, на живо в 9:30ч. и репортажи през деня за Седмицата на брака, вкл. с участието на Михаела Джоргова, АОЦ: 
https://www.youtube.com/watch?v=vNZrCumr_3M (за Седмицата и по-активното включване на православната и протестантските църкви в страната)
08.02.2015г. ТВ ЕВРОПА, съкратен репортаж за Седмицата на брака http://vbox7.com/play:c430a3937f

09.02.2015г. БНТ, Здравето отблизо, на живо с сем. Лечеви, Михаела Джоргова за Седмицата на брака и Стоян Георгиев 
http://bnt.bg/part-of-show/otzhivelitsa-li-e-braka-t

09.02.2015г. НОВА ТВ, вечерна емисия новини, репортаж с Михаела Джоргова и др. във връзка със Седмицата на брака:
http://vbox7.com/play:fdcdaa0b48

12.02.2015г. КИС 13, Бургас, репортаж за Седмицата на брака: http://www.kiss13.net/video/40-cis-13/3973-2015-02-12-13-00-59.html

13.02.2015г. БНТ Денят започва, на живо с участието на Михаела Джоргова (от 7 мин.), АОЦ, и др.: 
http://bnt.bg/part-of-show/sedmitsata-na-braka

13.02.2015г. БТВ, обедна емисия новини, репортаж за Седмицата на брака (от 12 мин.) 
http://btvnovinite.bg/video/videos/emisii/btv-novinite-obedna-emisija-13-02-2015.html

14.02.2015г. ТВ+, Срещи в огледалото с Ели, на живо, с участието на Бисер Николов от Асоциация Общество и Ценности за Седмицата на брака и брака (предстои предаването да бъде качено в идния месец)

Радиостанции: интервю за БНР, програма Хоризонт на 31.01.2015г. за Седмицата на брака с Бисер Николов
на 12.02.2015г. интервю за БНР Стара Загора с Михаела Джоргова, за Седмицата на брака
Много други радиостанции отразиха новината за Седмицата на брака през 2015г.

 
Picture
В навечерието на изборите за Европейски парламент, Асоциация “Общество и Ценности” започва кампания “Гласувай за семейството” за насърчаващи семейството политики. Кандидатите за евродепутати ще бъдат поканени да подкрепят с подписа си Декларация в подкрепа на семейството.

Прочети повече ТУК.

 
Picture
/КРОСС/Асоциация Общество и Ценности стартира кампания “Гласувай за семейството“ за насърчаващи семейството политики, в навечерието на изборите за Европейски парламент. Кандидатите ще бъдат поканени да подкрепят с подписа си Декларация в подкрепа на семейството.

Декларацията ангажира бъдещите членове на Европейския парламент да работят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за развитието на децата. С подкрепата си те обещават да насърчават правата на човека в Европа, включително човешкото достойнство, правото на живот, свободата на мисълта, съвестта и религията, както и правото на родителите, като първостепенно отговорни за възпитанието, здравето и образованието на децата си.


 
 
Picture
Тази година от 7 до 14 февруари двойки ще отбележат Седмицата на брака за трета поредна година у нас.

Мотото и апелът на инициативата за 2014г. към тях е "Изключи телевизора и интернет и обърни внимание на своя брачен партньор". Целта е повече двойки да "уловят крадците" на времето помежду им, за да се насладят на пълноценни взаимоотношения един с друг.

Асоциация Общество и Ценности, която е координатор на инициативата, насърчава брачните двойки да се включат и в предизвикателство на Седмицата чрез интернет страницата www.brak.bgВсеки ден от 7 до 14 февруари двойката ще получава на електронната си поща практични идеи и предложения за събуждане на близостта и романтиката между съпрузите.

 Към цялата статия в actualno.com
 
Picture
След месеци интензивен дебат Европейският парламент отхвърли изключително спорния доклад за сексуално и репродуктивно здраве и права, представен от португалската евродепутатка Едит Естрела.
...
В отворено писмо преди гласуването Асоциация Общество и Ценности отправи призив към българските евродепутати да се вслушат в стотиците коментари на граждани във връзка с доклада и да не допускат финансовите интереси на неколцина да решат бъдещето на децата. 

към цялата статия във в-к  „Лечител"
 
Picture
На 25.02.2013 Михаела Джоргова – заместник-председател на „Асоциация Общество и Ценности” участва в предаването Апартаментът по БНТ.
Темата на предаването бе "За или против легализирането на проституцията у нас". 


Запис от предаването може да гледате тук