Picture
Наскоро Асоциация Общество и Ценности подаде сигнал във връзка с молба на наш съмишленик по повод огромни реклами по витрините на секс магазин в близост до софийско училище. Намесихме се, тъй като след еднократното им сваляне, вследствие Жалбата от страна на граждани, след време собствениците отново ги бяха сложили.

След около седмица получихме обаждане от Столичния инспекторат, че са направили проверка, наложили са глоба с предупреждение за санкция, в много по-голям размер, при трето нарушение. Вследствие на това, рекламите разбира се са свалени.  Инспекторката ни увери, че Столична община осъществява регулярна проверка на магазина.


 
Picture
ДО
Йорданка Фандъкова, Кмет на Столична община
Ваня Кастрева, Началник на Регионалния инспекторат по образованието, гр. София   
Общинските съветници на Столична община

                                        
                                        СИГНАЛ-МОЛБА
                                                  от гражданско сдружение "Асоциация Общество и Ценности"

Уважаема г-жо Фандъкова,
Уважаема г-жо Кастрева,
Уважаеми Общински съветници,

До 125 СОУ в столицата на витрината на находящия се в непосредствена близост до двора на училището секс магазин е поставен отново "еротичен" плакат. Магазинът се намира между двора на 125-то СОУ и бул. "Ал. Малинов" по пътя към автобусната спирка, където ежедневно минават стотици деца.


 
Picture
Не желаем повече по улиците да виждаме реклами със скрито или дори открито сексуално съдържание. Тъй като те са на явен показ, ги виждат и възрастни хора, и деца. Също така градовете ни придобиват лош имидж. Не желаем България да бъде известна като секс дестинация и сексът да се рекламира по такъв агресивен начин.
Ето какво може да направите, ако забележите подобни реклами:


 
Picture
През последните няколко седмици фирмата за облекло Andrews скандализира софийските граждани с реклама, брутално разкриваща голи женски гърди на плакати, разлепени из цяла София. Ако сте загрижени за децата и семейството си, можете да направите следното: