Picture
Двата законопроекта за изменение на Закона за вероизповеданията, внесени съответно от народния представител Г. Кадиев – на 1 март т.г. и от представители на ПГ на БСП – на 14 март, т.г., представляват груб и категорично противоконституционен опит за ограничаване и намеса в свободата на мисълта, съвестта и религията. 

Прочитът им показва идентично, крещящо непознаване на спецификата на правото на вероизповедание, или – идентично марксистко-ленинистко разбиране на авторите относно религията и нуждата тя да бъде контролирана, ограничавана, и дори – забранявана, от страна на държавата. 


 
Picture
При злоупотребяващите болестта се проявява на значително по-ранна възраст 
За пореден път се доказа, че марихуаната съвсем не е толкова безвредна, колкото ни внушават защитниците й. Екип от датски учени разкри, че употребата на канабис води до развитие на шизофрения и сродни заболявания. Изследването на екипа от психиатричната болница в Аархус, цитирано от БиБиСи потвърждава предишни данни за връзката между канабиса и психическите разстройства. Известно е, че употребата на опиати на базата на канабиса предизвиква симптоми на умствено разстройство, но досега не беше направена категорична връзка между дрогата и шизофренията.


 
Picture
Твърдението, направено от народният представител г-н Велизар Енчев, че лечението с марихуана повлиява развитието на болести като: рак, СПИН, хепатит C, глаукома, мускулна дистрофия и др. е погрешно и спекулативно!

Марихуаната съдържа вещества като делта-9-тетрахидроканабинол (ТHC) и канабидиол (CBD), които се свързват с канабиноидни рецептори в мозъка и други части на тялото, стимулират ги изкуствено (свръхстимулация) и прекъсват функцията на естествените ендогенни канабиноиди, като по този начин разстройват менталните и физически функции на организма. 


 
Picture
Предлагаме ви по-долу писмо-петиция до управляващите, с което да се противопоставим като граждани на легализацията на марихуаната за медицински цели у нас: 
http://civilactionbg.com/?p=175

Уважаеми дами и господа народни представители,

Обръщаме се към вас във връзка с подготвяния от независимия депутат г-н Велизар Енчев законопроект за легализиране на марихуаната за медицински цели, който този месец предстои да бъде внесен в НС (1).

Твърденията, които депутатът представя, че лечението с марихуана повлиява развитието на изброените от него болести са заблуда и спекулация.

1. Употребата на марихуана вреди на менталните и физически функции на организма.


 
Picture
Употребата на продукти от канабис се е увеличила значително в Холандия. Между 1984 и 1996 броят на хората между 18 и 25 години, употребяващи канабис, се е удвоил. От своя страна, броят на младите, експериментиращи със слаби наркотици, се е утроил в периода между 1995 и 1999. Легализацията на наркотиците ги превръща от нещо негативно в нещо позитивно.

По-опасно от пушенето

Хората, пушещи марухуана пет пъти седмично, приемат същото количество карциногени като тези, които пушат по една кутия обикновени цигари на ден. Всички знаем колко смъртоносно е пушенето! Дори ако употребата на канабис беше само толкова пристрастяваща, колкото и тази на тютюна, (а канабисът предизвиква много по-силна зависимост) последствията за здравето щяха да са ужасни, както всички знаем. Искаме ли още един проблем в обществото?
Освен това употребата...


 
Picture
Присъедини се към инициативата и помогни на "Един от нас" да получи 1 000 000 подписи през 2013 г.

“Един от нас” е една от първите регистрирани европейски граждански инициативи (ЕГИ) в Европейския съюз. Нейната цел е да разшири защитата в Европа на човешкия живот от неговото зачатие, според възможностите на компетентност на ЕС.

Насърчаваме те да подкрепиш инициативата на: http://www.oneofus.eu/bg/


 
Picture
Педофилията в България се развихря. Този проблем надхвърля границите на България, характерен е за целия Европейски съюз и света като цяло. Напоследък обществото стана по-търпимо към различните прояви на безнравственост и към педофилията в частност. По дефиниция педофилията представлява разстройство на половото влечение; сексуално предпочитание, насочено към деца (момчета, момичета или и двете), обикновено в предпубертетна или ранна пубертетна възраст.


 
Picture
Осем граждански организации, в т.ч. три вероизповедания изпратиха вчера СТАНОВИЩЕ до Парламента (Председателя на Народното събрание, председателите на Комисията по правни въпроси, Комисията по правата на човека и вероизповеданията и до Парламентарно представените партии), по повод внесените от представители на ДПС промени в Закона за вероизповеданията. 


 
Picture
Предложенията за Законопроект за нов закон за вероизповеданията от парламентарната група на «Атака» с инициатор г-жа Цвета Георгиева са в пълно противоречие с Конституцията на България. По този повод 27 вероизповедания и граждански организации изпратиха тази сутрин Декларация до Президента, Председателя на парламента, ресорния Министър на вероизповеданията, Председателите на парламентарно представените партии, Председателя на комисията по човешки права и вероизповедания и Омбудсмана на Република България.


 
Picture
Д Е К Л А Р А Ц И Я

ОТ ЗАГРИЖЕНИ ЗА РЕЛИГИОЗНАТА СВОБОДА ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ И ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Относно: изнесена информация в медиите за подготвян законопроект за нов закон за вероизповеданията от Цвета Георгиева, народен представител oт партия „Атака" в 41-то Народно събрание на Република България

  

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Тази декларация е израз на нашата дълбока загриженост относно направените от народната представителка Цвета Георгиева от партия „Атака" изявления в ефира на предаването „Булевард България" на 29.09.2009г. по телевизия Re:tv относно подготвян законопроект за нов закон за вероизповедианията.