Въпреки явното отхвърляне на доклада на Estrela от Европейския парламент през декември, който призовава за аборт по желание, задължително хомосексуално образование от най-ранна възраст, както и ограничения по отношение на свободата на съвестта, тези въпроси отново са върнати за разглеждане.

По този повод Асоциация Общество и Ценности изпрати писмо до евродепутатите, които отхвърлиха доклада Естрела през декември, да изразят своята позиция за ненамеса на ЕС в сферата на образованието и абортите по време на осбъждането в ЕП този четвъртък, 16.01.2014г.

При желание от ваша страна може да изпратите следното писмо на посочените в края на писмото имейли.

Уважаеми ………………… ,

Обръщаме се към Вас във връзка с връщането на доклада „Естрела“ за ново обсъждане в Европейския парламент като политик, който активно защитава правото на страните членки сами да определят политиката си в сферата на образованието и сексуалното здраве и права.

Този четвъртък, 16.01.2014г. предстои разглеждане на становище в ЕП от Европейската комисия по въпроса, както и възможност за изказване устно или писмено от Ваша страна като евродепутат.

Ще Ви бъдем благодарни да заявите подкрепата си за гласуваното вече решение на 10.12.2013г. от ЕП за ненамеса на ЕС в политиката в сферата на образованието и сексуалното и репродуктивно здраве и права, по повод доклада този четвъртък.

Важно е да заявите, че приетата Резолюция на 10.12.2013г. по въпроса за сексуалното и репродуктивно здраве и права, потвърждава националната отговорност на всяка страна членка в тези сфери и от тогава няма нова законова промяна.

Считаме, че Европейският парламент не трябва да бъде използван за натиск и опозиция в сферата на законодателството на страните членки по отношение на сексуалното и репродуктивно здраве.

Следим с голям интерес тази тема и искрено се надяваме с Вашето активно участие и съдействие принципът на субсидиарност в тези сфери да бъде запазен.

Ще се радваме и ще очакваме да продължите да ни информирате за предприетите от Вас действия по този въпрос.

С уважение,

……………………
(вашите имена)

Писмото е нужно да изпратите до 15.01. вкл. до следните евродепутати, гласували срещу доклада Естрела, в полза на алтернативното предложение:
г-н Ковачев, г-н Уручев, г-н Стоянов, г-жа Нейнски, г-н Малинов, г-жа Габриел, г-н Бинев, г-на Иванова на:

[email protected][email protected][email protected], [email protected], [email protected], [email protected][email protected]

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *