Организирана от фондациите Св. Андрей I-ви и Свети Василий Велики, конференцията се провежда с подкрепата на федералното правителство и много от водещите говорители са настанени в изключително луксозният президентски хотел, който е предназначен за официални държавни лица. 

Форумът бе открит с откровена и смела декларация в три страници в защита на живота, семейството и вярата. „Нашият свят преживява епоха на нестабилност и социална криза, тясно свързани помежду си с глобалните трансформации във всички ключови сфери на човешкото развитие и цивилизация“, се посочва в началото на декларацията.  

„Значителните мащаби на сегашната глобална нестабилност е причинена от „чувствителната култура“ и модерното измерение в световната история, унищожаването на моралните стандарти като доброта, истина и красота и унищожаване на вярата в създаден естествен ред, което отличава доброто от злото.“

Списъкът с говорителите съдържа водещи лидери на семейни движения от целия свят, както и представители на руското правителство, православната църква, включително встъпително слово от руския патриарх Кирил. 

Сред представителите на правителството са заместник-председателят на Държавната Дума, министъра на културата, както и на председателя на Комитета за наука, образование и култура.

Международният характер на форума проличава и от презентаторите, дошли от всяко кътче на земното кълбо, включително Нигерия, Филипините, Гърция, Италия, Унгария, Канада, Франция, САЩ, Китай, Ирландия, Великобритания, Иран, Белгия, Испания , Норвегия, Аржентина, и много повече. 

Първият ден от форума завърши с награди за руските журналисти, които са насърчавали традиционното семейство, живота и вярата.

автор: Джон Хенри-Уестън
източник: https://www.lifesitenews.com/news/conference-promoting-large-families-in-russia-amazes-westerners
превод от английски: Асоциация Общество и Ценности

снимка: John_Henry, LifeSiteNews

МОСКВА – Представете си една земя, където живот, семейство, вяра и култура са насърчавани от официалната власт. Когато големи семейства се третират не като бич на планетата, но наистина като „бъдещето на човечеството.“

Такъв е случаят с Международния форум „Големи семейства и бъдещето на човечеството“ – конференция, която се провежда тази седмица в руската столица Москва.

Откриването на форума, с над 1000 делегати от цял ​​свят, включително над 200 от Запада, се проведе тази сутрин в Държавния кремълски дворец с фестивал на многодетните семейства.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *