шествие в подкрепа на семейството, Бургас, юни т.г.

Отвореното писмо е във връзка с предстоящия гей-парад в София и агресивното налагане на хомосексуализма у нас

Над 12 граждански организации изразяват своята подкрепа за брака между мъж и жена като най-добрата среда за отглеждането и възпитанието на децата в отворено писмо до кмета на Столична община, управляващите и медиите във връзка с предстоящия гей-парад в столицата.

С писмото си те се противопоставят на опитите на малка група активисти за подриване на брака и семейството чрез културата, медиите, образованието, политиката и прояви на открито. Те изразяват своята загриженост от това, че хомосексуалният начин на живот се представя като безобиден, невинен, забавен и безвреден. 

Гражданските организации напомнят, че бракът е възникнал много преди държавата и правата на децата стоят над правото на възрастните на дете. Те припомнят, че интереса на децата следва да бъде поставен преди интересите на възрасните. Отправен е и въпроса колко години ще са нужни, за да се проговори за последствията от хомосексуализма.

В писмото се казва, че хомосексуалното поведение е избор, който често се прави следствие израстване в дисфункционално семейство или преживяно насилие в ранна възраст и когато тези хора пораснат искат обществото да си плати за стореното. В тази връзка те отправят апел към управляващите, медиите и гражданите за поемане на отговорност за бъдещето на децата.

„Не отричаме правото на избор на всеки човек, но днес, ние като граждани, заедно с управляващите носим отговорността за бъдещето на България – нашите деца,“ се казва още в писмото. „Отговорни сме да издигнем гласа си и да ги защитим, понеже те не могат да го направят вместо нас,“ допълват организациите.

Сред организациите подписали писмото са: Асоциация Общество и Ценности,  Родителски комитет, Граждански форум за защита на детето и семейството, Българска християнска медицинска асоциация, фондация „Светлина за живот“, фондация „Възможности за всеки“, фондация „Мост на любов-България“, фондация „Светлина на балканите“, фондация „Мисия възстановяване“, Католическата църква в България, Гражданска инициатива „Справедливост“ и други. 

Към текста на писмото: от ТУК
Още новини и материали по темата може да видите от сайта на АОЦ: ТУК
Документален филм (30 мин.) съдържащ интервюта с редица учени, лекари и практици от САЩ (на англ.): http://vimeo.com/71799175

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *