С това „Един от нас“ стана втората Европейска гражданска инициатива, която постигна изискванията, установени от Европейската комисия.

Днес 1 013 182 граждани на ЕС изразяват загрижеността на европейското общество за необходимостта от по-голяма защита на човешкия ембрион. С това те са по-близо до целта да се промени бъдещето на индустрията ползваща ембрионалните стволови клетки в цяла Европа, като защити човешкия живот от неговото зачатие.

Правилото за Европейските граждански инициативи е събирането на минимален брой подписи в поне 7 държави-членки и общо 1 милион за целия ЕС. Считано от днес, 11 страни, сред които: Австрия, Франция, Германия, Унгария, Италия, Литва, Холандия, Полша, Румъния, Словакия и Испания са изпълнили това изискване.  В допълнение, повече от 1 милион граждани са подкрепили петицията с подписа си, допринасяйки по този начин да се изпълни общия брой необходими подписи.

Обединяването на над един милион граждани на ЕС в подкрепа на опазването на човешкия ембрион е успех и постижение за гражданската инициатива „Един от нас“.  Кампанията ще продължи с набиране на подкрепа до 31 октомври 2013г., за да може искането за защита на първото и основно право на всяко човешко същество да бъде отправено ясно и убедително към Европейската комисия.

На 22 септември предстои отбелязването на Европейския ден в подкрепа на инициативата „Един от нас“. Този ден е посветен на съвместното събиране на подписи в подкрепа на инициативата „Един от нас“ и ще се проведе във всички страни на Европейския съюз, включително и в България. Събирането на подкрепа включва всички организации, работещи в защита на човешкия живот в Европа. Всеки, който желае да подкрепи инициативата може да го направи от официалния сайт на адрес: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/ECI-2012-000005/public/


източник: Асоциация Общество и Ценности

по информация на: www.oneofus.eu

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *