Скъпи приятели,

Най-учтиво Ви каним утре, 2 октомври, от 18:00ч. до 19:30ч. да присъствате на организирания от гражданско сдружение Асоциация общество и цености митинг „Да на семейството“ срещу поправките в Семейния кодекс насочени срещу семейството и децата, който ще се проведе в градинката на мястото на бившия мавзолей в столицата. На митинга са поканени да присъстват граждани, представители на неправителствени организации и парламентаристи.

Асоциация Общество и ценности (АОЦ) ще настоява за поставяне на пет-годишен мораториум върху всяка поправка в Семейния кодекс.

Проектът за поправки в Семейния кодекс бе одобрен от Министерски съвет и миналата седмица прикючиха дискусиите по първо четене в Народното събрание. Очаква се тези дни да бъде гласуван на първо четене.

Чрез митигна на 2 октомври Асоциация Общество и ценности ще използва демократичното си право на протест, с цел да напомни на управляващите, че позицията на гражданското общество в България би трябвало да се вземе предвид, а не да бъде съзнателно пренебрегвана.

В края на месец март Асоциация общество и ценности първа реагира, като остро се противопостави на промените в Новия семеен кодекс с организиране на пресконференция, внасяне на петиция, подписана от над 2000 български граждани и провеждане на мирен протест пред Президентството.

През месец юни, заедно с други 20 граждански организации и две политически партии, АОЦ изпрати петиция до Президента, Министерски съвет, Председателя на Народното събрание и народните представители. Средата на миналия месец АОЦ отново изпрати Отворено писмо до управляващите, но досега не е получила отговор на нито едно от писмата и изпратените петиции.

„Асоциация общество и ценности“ има за мисия да бъде конструктивен фактор за демократичното развитие на обществото чрез промотиране на ценности, утвърждаващи стойността на личността и семейната институция, като ключова за нейната пълноценна реализация.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *