Излезе документалният филм “Бракът е нашето бъдеще” на български език. Премиерата му е днес в Деня на християнското семейство. Филмът разкрива историите на хора, израснали с родители в еднополови взаимоотношения. Те споделят за копнежа и липсата, която всяко дете изпитва за присъствието на липсващия родител – майка или баща.

Тези деца, вече възрастни, събират смелост да разкрият реалността на детството си и да кажат това, за което много хора не си дават сметка. Те се надяват по този начин да могат да защитят брака между мъж и жена и бъдещите поколения деца да имат и да познават своите баща и майка.

Филмът показва, че е възможно да обичаш родителите си с еднополова ориентация и да си близък с тях и в същото време да защитаваш традиционния брак, когато това касае благополучието и правата на децата.Макар участниците да имат различен опит и преживяване като деца, всички те са единодушни в нуждата от това децата да бъдат отглеждани от своите майка и баща, винаги, когато това е възможно.

Те дръзват да подадат правни показания пред Върховния съд на САЩ с единствната цел, че гласът им ще бъде чут и че ще има граждански организации, които ще настояват за преосмисляне на законодателството.

Филмът отново ни напомня, че бракът, който е в основата на семейството, дава възможността на децата да бъдат отгледани от своите майка и баща – нещо, от което всяко дете инстинктивно се нуждае и заслужава.

Ето част от споделеното от тях във филма:

“Децата са създадени да бъдат обичани, обгрижвани и познавани и от двамата си родители. Това е емоционалната храна, която им е нужна.” Кати Фаус

“Копнеех да видя баща си, въпреки че никога не съм го виждал. Самата мисъл те изгаря отвътре, че имаш баща и майка.” Робърт Лопез

“Струва ти се, че трябва да приемеш случващото се, даже ако страдаш вътрешно и скрито. Няма кой да се застъпи за теб, когато си в подобна ситуация, среда и дом,” споделя Денис Шик.

“Децата нямат собствен глас и разчитат на родителите си да бъдат техния глас.” Ривка Еделман

“Баща ми почина от СПИН и никой от партньорите му не е жив днес. Баща ми е имал около 500 сексуални партньори в живота си,” разказва Даун Стефанович.

“Правителството трябва да мисли не само за чувствата на възрастните, а и за децата и за факта, че предефинирането на брака ще предефинира родителството. …Не бива да възхваляваме, идеализираме и стимулираме връзки и семейни структури, които отнемат на детето единият или двамата му родители.” Кати Фаус

„Бракът е нашето бъдеще“ е създаден от неправителствената организация Allience Defending Freedom и е преведен на български от Асоциация общество и ценности.

Филмът е 11 минутен и може да бъде видян в You Tube на: https://youtu.be/eXdlmC3rc34 или на: https://www.facebook.com/238199440464/videos/417761125561488/

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *