От медиите стана ясно, че до седмици ще бъде готов проектозакон за легализиране на проституцията в България. Опитът на други страни показва, че това ще доведе до увеличаване трафика на хора, разрастване на секс-индустрията и детската проституция.

Инициативата е на народния представител Стефан Кенов от партия Български демократичен център на Христо Ковачки.  Целта е легализиране на публичните домове и плащането на данъци.  
Абдикирането на държавата от неспособността и отговорността да се справи със събирането на данъци и такси от клубовете и практикуващите за последното десетилетие професия “компаньон/компаньонка” е още едно доказателство, че държавата няма да спечели от това. 

Нещо повече, склоняването и въвличането към проституция само по себе си е престъпление, а търговията с човешка плът е сред най-сериозните нарушения на човешките права. Приемането на закон за легализиране на тази дейност ще сложи печата на обществено одобрение върху този престъпен бизнес и ще даде зелена светлина за разрастването му.

Цинично е да се правят сметки за постъпленията от проституция, когато става въпрос за живота и бъдещето на българските момичета, жени и деца.

Затова каним всеки от вас да подпише петицията, адресирана до управляващите на: http://civilactionbg.com/?p=19 

Дайте своя глас с подкрепата на петицията за спиране легализацията на сексуалната експлоатация на хора у нас!

Прочетете и подпишете петицията от ТУК.    
Споделете я също с вашите приятели за подкрепа!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *