Снимка: BONNEVILLE COUNTY SHERIFF’S OFFICE

Въпреки че се представя като важен международен акт, целящ да осигури всеобхватна защита на жените от насилие, Истанбулската конвенция налага опасна „полова идеология“, чрез редефиниране на пола, над държавите-членки, които са я ратифицирали. Нейното прилагане води до редица негативни последици за жените.

​Пример за това е излагането им на опасност от насилие и злоупотреби на обществени места – тоалетни за жени, съблекални, защитени жилища, чрез допускане на мъже, възприемащи се за жени.

Американската търговска верига за дрехи Рос /Ross/ въвежда през изминалата година политика за свободен избор на съблекални, в зависимост от „половата идентичност“ на лицето. Това означава, че човек може да си избере мъжката или женска съблекалня, в зависимост от това как се самоопределя – за мъж или жена. Както съобщава от CBS, през май 2016 г. в магазина на Рос в Мескит (Ню Мексико, САЩ) Лиза Стикълс остава шокирана и преживява силно смущение, когато чува мъжки глас в съблекалнята на жените. Веднага напуска помещението и информира управителя на магазина за ситуацията, при което той отговаря, че „той (мъжът в съблекалнята) се представил за жена днес “ и че „ако се чувства неудобно с него в съблекалнята, ще трябва да почака да приключи“. Лиза решава да изчака и остава шокирана, когато вижда, че мъж с джинси, фланелка, брада, освен това с плътен мъжки глас, излиза от гардеробната за жените.

Докато в гореспоменатия случай в търговския център Рос резултатът е голямо неудобство и преживян шок, пример с много по-тежки и вредни последици за жените идва от конкурентна компания Таргет /Target/, която в своите магазини също от 2016 г. позволява на „транссексуални“ лица да избират мъжки или женски съблекални в зависимост от тяхното „полово самоопределение“. От тази политика се възползва Шон Смит, „транссексуален“ мъж, който се представя за жена на име Шона Патриша Смит. Така влиза в женската съблекалня и снима жени, докато се събличат.  Бива арестуван заради заснемането на 18-годишно момиче в магазин на Таргет/Target/ в град Айдахо Фолс, съобщава в. „Ню Йорк Таймс“.

Тези и други подобни примери са показателни за това колко опасни и вредни са последствията от „половата идеология“ /редефинирането на пола/ и прилагането на нейните разпоредби в обществото, и когато държавата признава за валиден полът, който лицето е посочило в своите документи. Закони даващи право на „полово самоопределение“ са приети в няколко държави през последните 4 години (Малта, Ирландия, Норвегия, Дания, Аржентина и Белгия). Те позволяват описаните по-горе действия да поставят жените в опасни и непредвидими ситуации, като ги излагат на риск.

ПОДКРЕПИ ПЕТИЦИЯТА

Източник: https://narod.hr/hrvatska/posljedice-rodne-ideologije-napastovanje-zena-u-svlacionicama-trgovackih-centara
Превод: Асоциация общество и ценности

Още по темата: https://www.sva.bg/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5-%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b1%d1%83/
Какви са последствията от редефинирането на пола в спорта и как бивши мъже печелят състезанията за жени вижте на: https://www.sva.bg/%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf/

Подобни статии

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *