/КРОСС/ Асоциация Общество и Ценности стартира кампания “Гласувай за семейството“ за насърчаващи семейството политики, в навечерието на изборите за Европейски парламент. Кандидатите ще бъдат поканени да подкрепят с подписа си Декларация в подкрепа на семейството.

Декларацията ангажира бъдещите членове на Европейския парламент да работят за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за развитието на децата. С подкрепата си те обещават да насърчават правата на човека в Европа, включително човешкото достойнство, правото на живот, свободата на мисълта, съвестта и религията, както и правото на родителите, като първостепенно отговорни за възпитанието, здравето и образованието на децата си.

Бъдещите членове се ангажират с подкрепата си да спазват принципа на субсидиарност и правото на всяка страна да определя политиката си в сферата на брака, семейството, родителските права и образованието, да признават различията и приноса на бащата и майката за пълноценното развитие на децата и да работят за създаване на икономически условия за семействата, които да им осигурят достоен живот и условия за пълноценно развитие.

От една страна инициативата цели да информира обществото кои са кандидатите за следващия Европейски парламент и Европейската комисия, заявили публично, че ще работят в защита на човешките права, живота, достойнството и свободата на личността, брака и семейството в ЕС. На второ място, целта й е да се поддържа контакт с избраните кандидати с цел да продължат ангажимента на тези институции към правата на човека като цяло и тези права, в частност.

Граждани, семейства и сдружения, подкрепящи семейните ценности, са поканени да участват в кампанията, като се свържат с кандидатите от своя избирателен район с искане да подкрепят Декларацията.
Имената на подкрепилите Декларацията кандидат-евродепутати ще бъдат публикувани на 15 май, когато е Международния ден на семейството на страницата на сдружението (www.sva.bg).
Асоциация Общество и Ценности се ангажира да публикува на страницата си и начина, по който кандидатирали се отново евродепутати са гласували до момента по въпроси, касаещи децата и семейството.

източник: http://news.dir.bg/news.php?id=16556548

Още за кампанията „Гласувай за семейството“ в медиите:
Канят кандидатите за ЕП да подкрепят семейството с декларация, агенция КРОСС 
http://www.cross.bg/semeiistvoto-detzata-kandidatite-1407101.html#axzz2ziVn9700

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *