Снимка: Sofia Photo Agency

Преди повече от месец Асоциация Общество и Ценности изпрати заявления за достъп до обществена информация до 16 общини в страната ни. Целта бе да се види каква е събираемостта на данъците от лицата упражняващи професията компаньон/ка, която от дълги години е легализирана у нас.

От информацията получена до момента от София, Варна и Бургас се оказа, че за изминалите общо седем години (2008-2014) едва две лица са платили патентен данък. Едното за един месец, а другото за три месеца.  Общата внесена сума е 6 385 лв., което прави средно 912 лв. на година приход за хазната.  

Тези факти още по-красноречиво доказват, че държавата не е способна да се погрижи за заетите в тази професия лица, нито да събере полагащото и се. 

Остава въпросът кой действително ще спечели от разрастването на секс-индустрията, а от там и на трафика на хора с легализирането на проституцията?

Няма страна, която да го е направила и да не е последвало увеличаване трафика на хора, секс-индустрията и детската проституция. 

Нека защитим жените и децата като кажем НЕ на легализирането на проституцията в България с подкрепата на петицията на: https://civilactionbg.com/?p=19

Споделете я по имейл, фейсбук и туитър с други ваши приятели, за да може тази информация да достигне до повече хора.

Дай своя глас и кажи НЕ на легализирането на проституцията в България на: https://civilactionbg.com/?p=19

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *