29.05.2012 г. Докато България отбелязваше своя празник на писмеността и културата, между 25-ти и 27-ти май 2012 в Мадрид, се състоя шестия поред Световен конгрес на семействата, който събра хиляди учени, граждански активисти, парламентаристи, лекари и други от 60 нации, за да защитят брака и семейството, като основна единица на обществото.

Във връзка с проектозакона за детето, предложен от социалното министерство, лидерът на Световния конгрес на семействата и известен историк, д-р Алън Карлсон, изпрати писмо до българските власти, в което той го определя като нова тирания от страна на държавата. В писмото той посочва, че този закон би дал на социалните служби неограничена власт да отнемат деца от техните родители без предупреждение и без каквито й да било ограничения от страна на държавната власт. Според Карлсон предложеният законопроект сериозно ще накърни законната автономия на семейството и ще лиши родителите от полагащите им се права, заплашвайки самото съществуване на свободата.

Темата на Конгреса беше „Бракът и семейството – бъдещето на обществото“, която в противовес на публичната подкрепа на американския президент Барак Обама за еднополовите бракове, акцентира върху факта, че няма по-голям индикатор за бъдещия успех на съвременната цивилизация от силата на естествените семейства. Изнесени бяха данни от проучвания, направени в продължение на няколко десетилетия, които показват, че  естественият брак може да съдейства за намаляване на бедността с 80%.


Едни от водещите гласове в защита на семейството споделиха ценна и актуална информация във връзка с ниската раждаемост, абортите, влиянието на държавните политики върху семейния живот, възраждането ролята на майчинството в грижите за децата и дома, правото на частно образование, проблемите с порнографията, хомосексуалното поведение и много други.

В интервю за медиите, директорът на „Конгреса на семействата“, Лари Джейкъбс, сподели, че „днес ставаме свидетели на масово потъпкване на Универсалната декларация за човешките права, която защитава правото на децата да бъдат отгледани от своите биологични родители.“

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *