София, 12.10.2016г. Европейската гражданска инициатива “Mама, татко и деца” в защита на брака и семейството набира все повече подкрепа у нас и в Европа. До момента близо 200 000 граждани на Европейския съюз са я подписали. У нас над 1300 българи са дали подкрепата си.

За да успее “Мама, татко и деца” трябва да събере 1 000 000 подписи на граждани в Европейския съюз до 10 декември, 2016г., а страната ни 12 750. Всеки пълнолетен български гражданин може да подкрепи инициативата онлайн на: www.mumdadandkids.eu/bg или на хартиената бланка, която може да се изтегли от официалния й сайт.

Подписи събрани онлайн у нас до момента

“Мама, татко и деца” цели да защити децата, брака и семейството като поиска от Европейската комисия приемането на единна дефиниция за брак и семейство: бракът да бъде дефиниран като съюз между един мъж и една жена, а семейството – основано на брак и/или потомство.

Тези определения ще важат за общите документи и директиви на ЕС и няма да променят определенията за «брак» и «семейство» в националните законодателства.

“Мама, татко и деца” дава възможност на гражданите да отговорят на засиления неправомерен натиск от Брюксел през последните години за редефиниране на брака. Пример за това е изявлението на Франс Тимерманс, заместник-председател на Европейската комисия от юни 2015, в което той казва: „Комисията трябва да направи крачка напред и да предприеме действия към всички държави-членки на Европейския съюз, така че те да легализират еднополовите бракове и да са наравно с останалите страни.“

Все по-засиленото фрагментиране на понятията за “Семейство” и “брак” представлява проблем за ЕС. В законодателството на ЕС се срещат и двата термина, но значението им е все по-неясно, а в различни директиви се дават различни определения. “Мама, татко и деца” цели да разреши този проблем, като се възприеме валидно за целия ЕС определение на двата термина, което да е съвместимо със законодателството на всички държави членки. В съответствие с чл. 9 от Хартата на основните права тя зачита изцяло правомощията на всяка страна членка самостоятелно да приема законодателство в сферата на брака и семейството.

Инициативата „Мама, татко и деца“ е основана от представители на осем държави, представляващи организации в подкрепа на семейството. Тя е регистрирана според изискванията на Европейската комисия и под номер: ECI(2015) 000006. Всички данни онлайн са изцяло защитени. Достъп до тях имат единствено органите на Европейската комисия.​

За повече информация и контакт:

Граждаснко сдружение „Асоциация Общество и Ценности“
Координатор на инициативата за България
[email protected]
[email protected]
www.mumdadandkids.eu/bg

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *