София, 08.07.2021г. Над 125 кандидати за народни представители подкрепиха декларацията “Гласувам за семейството”, за насърчаващи семейството политики в следващия парламент. Те са от общо шест политически формации, сред които: “Възраждане”, “Български патриоти”, “Демократична България”, “БСП за България”, “ГЕРБ-СДС” и “Пряка демокрация”.

С подписа си кандидатите са поели ангажимент, ако бъдат избрани, да съдействат за утвърждаване на човешкото достойнство и свобода, брака и семейството и да зачитат първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца.

С подкрепата си кандидатите са обещали, че ще работят за създаване на икономически условия за семействата, които да им осигурят достоен живот и условия за пълноценно развитие и да отстояват правото на страната ни да определя политиката си в сферата на брака, семейството, родителските права и образованието.

Декларацията е основана на Конституцията и на действащото в страната ни вътрешно и международно законодателство и продължава да бъде отворена за подкрепа. Тя се провежда на онлайн платформата „Граждани в действие” civilactionbg.com.

Във файла под декларацията по райони са дадени имената, политическата формация и номера на преференцията на подкрепилите я до момента кандидати за народни представители. 

Кампаниите на платформата „Граждани в действие“ са получили подкрепата на над 65 000 български граждани и на над 85 граждански и родителски организации до момента. 

Повече за нея вижте на: https://civilactionbg.com/glasuvam-za-semeistvoto/

Имената, политическата формация и номера на преференцията на подкрепилите декларацията „Гласувам за семейството“ кандидати по райони вижте ОТ ТУК.

Кампанията се осъществява от Асоциация Общество и Ценности, в партньорство с Национална Асоциация Поход за Семейството и с подкрепата на други организации.

Източник: Асоциация Общество и Ценности
За повече информация: [email protected]

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *