Асоциация Общество и Ценности и над 700 граждани, призоваха днес с писмо управляващите да отхвърлят намесата на Европейския съд по правата на човека в сферата на брака и семейството у нас. 

Писмото е във връзка с приетото несправедливо решение от Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в случая Oliari and Others v. Italy**  
Решението твърди, че Италия е нарушила член 8 от Европейската конвенция за правата на човека, относно неприкосновеността на личния и семейния живот, тъй като страната не признава законно еднополовите съюзи и еднополовите бракове.

Трима от общо седем съдии са излезли с “Единно становище” чрез което да задължат доброволно България и още 22 европейски страни да предоставят правна рамка на еднополовите съюзи, грубо нарушаваща правата на децата.

С писмото си гражданите призовават управляващите в България да отхвърлят това несправедливо и правно недопустимо налагане от страна на ЕСПЧ с отказа си да го направят част от законодателството, когато този въпрос бъде повдигнат у нас. 

Асоциация Общество и Ценности отправя апел страната ни да насърчи правителството на Италия да обжалва това решение и да я подкрепи пред Голямата камара на Европейския съд. 

Позицията, която България ще заеме по този въпрос е изключително важна, “тъй като ЕСПЧ върви към изземване на същинската власт на националните съдилища и на парламентите в преследване на една крайна програма, която се стреми да унищожи брака между един мъж и една жена като основна, естествена и животворна клетка на обществото”, се казва още в писмото.

Гражданите апелират към управляващите да защитят правото на всяко дете на майка и баща, тъй като всеки от тях допринася по уникален и незаменим начин в живота и развитието на детето.

България е една от 23-те европейски страни, които не признават фактическото съжителство, в т.ч. еднополовите съюзи. У нас бракът е дефиниран в Конституцията (чл.46 ал.1) като “доброволен съюз между мъж и жена”. 

източник: Асоциация Общество и Ценности

още по темата: 
Писмото: Писмо във връзка с намесата на ЕСПЧ в сферата на брака и семейството в България и още 22 европейски държави

Най-опасното решение на Европейския съд до момента

Петицията: http://civilactionbg.com/?p=143

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *