Преди около 3 години видях една гадна реклама на автомивка на главен път Е79 в Драгичево, посока Перник. Тогава пратихме няколко писма до властите в района, в резултат на което тя бе сменена!

Наскоро пак минахме по този път и с удивление установих, че старата реклама отново е сложена на същото място! Това определено ме ядоса и този път реших вместо да пиша писма, направо да се обадя на кмета на Драгичево. Човека леко се учуди с какво го занимавам и ми каза, че в момента е в Перник и нищо не може да направи. Разбрахме се да се чуем по телефона след няколко дни. За мое най-голямо учудване той ми върна обаждането за по-малко от час и само ме попита „За рекламата с момичето по бански ли става въпрос? В момента се сваля пред очите ми!“ С какво друго ми остана да му отговоря освен с едно „Благодаря Ви!“

Приятели, не е толкова важно какво правим, а какво НЕ правим, криейки се зад нашите вечни оправдания и извинения колко сме прецакани и как другите все са ни виновни…

Иван Василев

Иван Василев е един от активните членове на Асоциация Общество и Ценности. Вълнуват го различни теми, свързани с развитието на нашето общество, но темата, която винаги го предизвиква към реални действия е тази за премахването на рекламите със сексуален подтекст. 
„Не само че е абсолютно нередно такива реклами да са поставени на места, достъпни до погледите на децата, но освен това се създава грозен имидж на нашата страна,“ споделя Иван.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *