До: г-н Борисов, кмет на гр. София Община София; ул. Московска 33, 1000 София, България

ОТВОРЕНО ПИСМО във връзка с предстоящия гей-парад на 28 юни, 2008 г.

Уважаеми г-н Борисов, Пишем ви във връзка с предстоящия гей-парад по инициатива на организацията “Джемини”, който ще се състои на 28 юни, 2008 г., както и по отношение на Кръглата маса за състоянието на гейовете и лесбийките у нас. От името на Асоциация общество и ценности, бихме желали да направим коментар по отношение на несъстоятелните според нас изявления от страна на “Джемини” за дискриминация на сексуална основа, както и апелите за промяна в законодателството с цел овластяване на гейовете и лесбийките.

Призиви и апели като тези се присъединяват към неоснователните тези от страна на редица организации, че хора с различна сексуална ориентация се нуждаят от специални права, основани на тяхното сексуално поведение. Те твърдят, че подобни индивиди се “раждат гейове”, а хомосексуалното поведение не подлежи на промяна. В научния свят не съществува нито едно ВАЛИДНО проучване, което да подкепя подобна теза. Напротив, видният учен д-р Франсис Колинс, световен авторитет в областта на генетиката, потвърди, че хомосексуалността е “генетично повлияна, но не се предава по генетичен път.” Това е само едно от десетките твърдения на учени в тази сфера.

„Асоциация Общество и ценности“ работи с експерти на международно ниво, които твърдят, че българската Конституция е една от най-уникалните в света, тъй тя защитава брака като съюз между един мъж и една жена – основата за създаване на семейство. Ние смятаме, че за нас от изключителна важност да запазим основните принципи за закрила на брака, на които тази нация е изградила своето съществуване и развитие.

Ние смятаме, че позволяването на събития като гей-парад и то под противоречивото заглавие “Аз и моето семейство” разрушава добрия морал; насърчава и промотира хомосексуалния стил на живот, както и съпътстващите го сериозни за гражданите на София последствия.

Ето някои от тях: – ХИВ/СПИН е с размерите на епидемия сред хомосексуалните общности. Според някои авторитетни проучвания 30% от всички 20-годишни активни хомосексуални мъже ще бъдат заразени с HIV или мъртви от СПИН, когато навършат 30 години (E.Goldman, “Psychological Factors Generate HIV Resurgence in Young Gay Men”, Los Angeles Times, 17 Feb 2001).

– Проучване, основано на статистики от 1986 г. до 1990 г. посочва, че 20- годишните гейове имат 50% риск да се заразят с HIV до 55 годишна възраст (Donald R. Hoover “Estimating the 1978-1990 and Future Spread of HIV Type1 in Subgroups of Homosexual Men”, American Journal of Epidemiology);

– Според проведени интервюта от страна на центровете за борба с болестите в Америка, 50% от мъжете-хомосексуалисти са имали над 500 сексуални партньори. Според А.П. Бел и М.С. Уенбърг в класическото им изследване на хомосексуалността, 43% от белите мъже-хомосексуалисти са имали секс с 500 или повече партньори, а 28% са имали 1000 или повече партньори (G.Rotello, Sexual Ecology; AIDS and the Destiny of Gay Men; Bel and Weinberg, Homosexuals: A Study of Diversity Among Men and Women).

Последствията от хомосексуалния начин на живот не са за подценяване, като се имат предвид съпътстващите го болести, нетрайност на взаимоотношенията, нездравословни практики и най-вече – негативните последствия върху личността на децата.

От името на нашата организация и всички загрижени за бъдещето на семейната институция граждани, Ви умоляваме да отмените този парад. Нашите мотиви съвсем не са породени от ненавист и омраза към гейовете и лесбийките, а от дълбока загриженост за тях самите, за българските семейства и бъдещето на нашата нация!

Благодарим Ви!

ВНИМАНИЕ!!! – ако желаете да реагирате граждански по отношение на предстоящия гей-парад, препоръчваме ви следното:

1. Можете да използвате настоящия или да напишете ваш текст за подаване на жалба във виртуалното деловодство на Столична община тук!

2. За да изразите своето несъгласие, обаждайте се на телефони:

9377 363 – г-жа Юлия Ненкова – зам. кмет по сигурността

9377 3030 – г-н Танев, директор на Дирекция по обществен ред и сигурност./ Длъжностното лице, подписващо уведомленията за провеждане на открити събрания./

987 3579 – кабинет на господин Бойко Борисов

3. Напишете лично писмо по пощата, като ползвате части от това писмо до кмета Борисов на адрес:

Община София; ул. Московска 33, 1000 София, България 
Бойко Борисов, кмет на гр. София

Благодарим ви за проявената гражданска съвест и активност!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *