Наскоро Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) прие несправедливо решение в случая Oliari et al. Най-общо решението твърди, че в Европейската конвенция за правата на човека Италия е нарушила член 8 относно неприкосновеността на личния и семейния живот, тъй като страната не признава законно еднополовите съюзи и еднополовите бракове.

Въпреки че съдът е посочил, че решението важи за Италия, трима от съдиите са излезли с единно становище, според което това решение следва да се използва, за да принуди всяка страна-членка на Съвета на Европа да признае законно еднополовите съюзи.
България е една от 23-те европейски страни, които не признават фактическото съжителство, в т.ч. еднополовите съюзи, и за които бракът е дефиниран в Конституцията като съюз само между мъж и жена.

ЕСПЧ върви към узурпиране на същинската власт на националните съдилища и на парламентите в преследване на крайна програма, която се стреми да унищожи брака между един мъж и една жена като една уникална, животворна единица на обществото.

Това е несправедлива и недопустима намеса в суверенитета на държавите в Европа, на която е нужно да се противопоставим. Подкрепете петицията до управляващите у нас с искане да отхвърлят това несправедливо и правно недопустимо налагане от страна на ЕСПЧ!

Подпишете петицията на: http://civilactionbg.com/?p=143

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *