Присъедини се към инициативата и помогни на „Един от нас“ да получи 1 000 000 подписи през 2013 г.

“Един от нас” е една от първите регистрирани европейски граждански инициативи (ЕГИ) в Европейския съюз. Нейната цел е да разшири защитата в Европа на човешкия живот от неговото зачатие, според възможностите на компетентност на ЕС.

Насърчаваме те да подкрепиш инициативата на: http://www.oneofus.eu/bg/

„Един от нас“ е основана на дефиницията за човешкия ембрион като начало на развитието на човешкото същество, която бе дадена наскоро в отсъждане на Европейския съд (делото Brüstle vs. Greenpeace). „Един от нас“ ще поиска от Европейският съюз да прекрати финансирането на дейности, които предполагат разрушаване на човешки ембриони, в определени области на изследване, помощи за развитие и общественото здраве.

Това ще бъде направено чрез промяна на финансовите регулации на ЕС, които определят харченето на бюджета на ЕС. Забраната на такова финансиране ще допринесе значително за съгласуваност в ЕС.

Европейската гражданска инициатива (ЕГИ) е нов инструмент в сферата на демократичното участие в ЕС. Чрез ЕГИ, е възможно за първи път гражданите на ЕС директно да представят законодателно предложение на европейско равнище. Въпреки, че инструменти за пряко участие съществуват във всички държави членки, досега нямаше такава възможност за ЕС. Ако се постигне консенсус между един милион или повече граждани от над седем страни в ЕС, може да се установи конкретен етичен стандарт в Европа във връзка с достойнството на всеки член на човешкото семейство, без значение възрастта му.

„Един от нас“ е една от първите ЕГИ и има шансове първа да достигне нужните над един милион подписа.
Желаният резултат от инициативата е конкретна забрана на политиките за разрушаване на живота в бюджета на ЕС, а също така и политическа промяна за повече съзнателност относно необходимостта да се уважава желанието на много европейски граждани. В допълнение, юрисдикцията на Европейския съд за правата на човека, където се очаква разглеждането на много биоетични случаи, може да бъде повлиян положително.

“Един от нас” е изградена върху широката подкрепа от страна на: граждански организации, църкви, политици, членове на европейския парламент и гражданското общество – посветени да подкрепят инициативата по различни начини. Освен водещата комисия, съставена от седем граждани от различни страни, централен координационен офис движи кампанията на инициативата.

ЕГИ “Един от нас” в България стартира началото на март 2013 г. и се координира от гражданско сдружение „Избор за живот“. Целта е да се съберат минимум един милион подписи през тази година.

Твоята подкрепа на инициативата е изключително важна!

Сподели с твоите приятели  възможността да се включат с подписа си и популяризиране на инициативата (виж фейсбук страницата на инициативата).

Повече информация за „Един от нас“ можете да намерите ТУК

източник: Асоциация Общество и Ценности
по информация на: www.oneofus.eu/bg и фейсбук страницата на инициативата

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *