Дай своя глас за равни права за всички и „не“ на специалните права за някои!*

На 3 февруари, Европейският парламент ще гласува доклада от Улрике Луначек, австрийска евродепутатка и съпредседателка на групата за хомосексуални права в Европейския парламент. Той е озаглавен „Пътна карта срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност.“Докладът е опит от страна на ЛГБТ активистите да получат специални права на равнище ЕС, които да бъдат приети и от страните-членки.   

Ако бъде приет, институциите на ЕС и държавите членки ще бъдат задължени да се ангажират за цялостното интегриране интересите на ЛГБТ активистите във всички области на обществената политика, в т.ч.: здравеопазването, образованието, заетостта, предоставянето на убежище, както и външните отношения.
С активна гражданска позиция* от наша страна не е невъзможно този доклад да бъде отхвърлен.

Една от целите на гей-активистите с този доклад е държавите членки да бъдат принудени да приемат еднополовите „бракове” по заобиколен и подмолен начин (например като поискат автоматичното признаване и привеждане в действие на всички документи за гражданско състояние).  Държави-членки, където еднополовите „бракове” не се признават от законодателството на страната, ще им бъде възложено от ЕС да признаят „еднополовите бракове”, които са сключени в друга страна-членка.

Нека бъдем активни и изразим позицията си в защита на нашите деца с писмото си! Поискайте от българските депутати в ЕП да защитят брака, свободата на съвестта и словото като отхвърлят този доклад!

Докладът ясно очертава ситуация, в която:

  • Политически да се злоупотреби и да се принудят държавите членки да позволят „еднополови бракове за всички”.
  • Еднополовите двойки във всички държави-членки да имат достъп до пълно осиновяване, оплождане ин витро, и сурогатно майчинство.
  • Гарантиране на свободата на събиране и изразяване на гей активисти и употребата на формулировки като „реч на омразата“ и „престъпление от омраза“, за смълчаване служители на Евангелието, критици на хомосексуалността и ЛГБТ активизма.

По този начин, Европейският парламент иска от ЕС и неговите държави-членки да прилагат двойни стандарти: неограничена свобода на словото за гей общността, но ограничаване на свободата на словото за възможнитекритици.

Най-опасното е, че докладът не съдържа разпоредби за защита на правата на родителите да образоват и да защитят децата си от неподходящо хомосексуално образование и пропаганда, както и правото на възражение по съвест.

Нека бъдем активни, да пишем и да настояваме нашите представители в Европейския парламент – българските евродепутати – да отхвърлят доклада „Луначек“ или да гласуват в полза на алтернативното предложение за резолюция!

Копирайте и изпратете текста на писмото по-долу или напишете ваш собствен текст на имейлите на евродепутатите. Разпространете новината и до други! Кажете вашето «НЕ» на доклада „Луначек“ и в коментар под този материал.

––––––––––
* Изпрати следното примерно писмо до посочените по-долу имейли на български евродепутати:

Уважаеми Дами и Господа евродепутати,

На 3ти февруари, вие ще гласувате доклада на г-жа Луначек, съпредседател на групата за хомосексуални права в ЕП. Той представлява безсрамен опит от страна на ЛГБТ активистите да се подмени значението на основните човешки права. Докладът злоупотребява с политиката за недискриминация, като дава специални привилегии за определени граждани, за сметка правата на останалите. Ако бъде приет, институциите на ЕС и държавите членки ще бъдат задължени да се ангажират за цялостното интегриране интересите на ЛГБТ във всички области на обществената политика, вкл. приемането на еднополовите бракове сключени в друга страна-членка.

Докладът не съдържа разпоредби за защита правата на родителите да образоват и да предпазят децата си от неподходящо сексуално образование и пропаганда, както и правото на възражение по съвест.

Най-учтиво Ви напомням, че:

  • ЕС защитава фундаменталните права на всички граждани
  • Основните права са универсални и неделими, и следователно не могат и не трябва да бъдат определени според сексуалното поведение на индивида.

Законодателството на ЕС вече  съдържа специални разпоредби за недопускане на дискриминация, основана на сексуална ориентация.

Моля, да отхвърлите доклада «Луначек»!

С уважение,

…………………………

(вашето име)

Имейли на българските евродепутати, на които да изпратите писмото си:

[email protected][email protected][email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],   [email protected], [email protected]
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

–––––––-
Още по темата на български: Равни права за всички или специални права за някои цели докладът „Луначек“?
на английски: www.europeandignitywatch.org
http://spuc-director.blogspot.co.uk
петицията на български: http://citizengo.org/en/3308-othvrlete-doklada-na-g-zha-lunachek
петиция на английски: www.citizengo.org/en

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *