Трансексуалният Лоръл Хъбард печели първо място по вдигане на тежести на международното състезание за жени през 2017 г., вдигайки с 10кг. повече от състезателката на второ място.

Какви са последствията от редефинирането на пола и какво ще се случи в спорта с гласуването на Истанбулската конвенция у нас.

България предстои да гласува узаконяването на “социален пол” с предстоящото гласуване на Истанбулската конвенция от парламента*. Tова ще доведе до редефиниране на пола у нас, с всички негативни последици произлизащи от това. Примерите по-долу показват какво настъпва в сферата на спорта в страни, които са дали правото на полово самоопределяне, различно от биологичния пол на лицето. 

България предстои да гласува узаконяването на “социален пол” с предстоящото гласуване на Истанбулската конвенция от парламента*. Tова ще доведе до редефиниране на пола у нас, с всички негативни последици произлизащи от това. Примерите по-долу показват какво настъпва в сферата на спорта в страни, които са дали правото на полово самоопределяне, различно от биологичния пол на лицето. 
 
Едно от негативните последствия от редефинирането на пола се явява в лицето на „транссексуланите жени”, които се появяват сред женските спортисти и доминират при вдигането на тежести, бягането, борбата, американския футбол, баскетбола, смесените бойни изкуства.

Фалън Фокс, транссексуален състезател по MMA в турнирите за жени

Чрез три случая ви представяме примери относно несправедливостта, която половото редефиниране вече поражда за жените-спортистки, и как тези жени губят битката в надпреварата с биологичните мъже.

Чували ли сте израза „момчета като момчета”? Но какво се случва, когато мускулесто момче желае да бъде една от девойките и жестоко се съревновава с жените при вдигане на тежести, брутално събаря девойките на полето за американски футбол и дори раздава мощни нокаути на жени на ринга за смесени бойни изкуства (ММА)?

Всичко това в момента се случва в цяла Америка и в част от останалия свят.

Биологични мъже се присъединяват към женски отбори, събаряйки рекорди и доминирайки в спортни дисциплини като вдигане на тежести, софтбол, колоездене, бягане, борба, американски футбол, волейбол, доджбол, хандбал, крикет, голф, баскетбол и смесени бойни изкуства.

Изглежда, че движението за „равенство” е вдъхновило „транссексуланите спортисти”  да се присъединяват към отбори в зависимост от избрания от тях пол. А това често означава, че биологични мъже се състезават против биологични жени в състезания за жени. Но в света на спорта, смятат критици, просто не съществува равенство между половете. От физиологична гледна точка съществува неравенство между мъжете и жените, което е невъзможно да се изличи.

Например, когато става дума за бягане мъжете по начало са по-бързи от жените, както е видно от обясненото в един брой на сп. Runner’s World от 2015 г. „При всяко разстояние от маратонските бягания разликата в световните рекорди при мъжете и жените възлиза на 9-10%, а при състезателите за развлечение разликата е сходна или дори по-голяма.”

Мускулите в тялото на мъжа

Защо тогава мъжете имат някои атлетични предимства пред жените?
Професорът по биологични науки от Университета Охайо, Крис Швириян (Chris Schwirian), изтъква за сп. Runner’s World: „Мъжете постигат по-добри рекорди в дисциплините от 100 до 800 метра основно поради факта, че средностатистически те имат по-голям обем мускулна маса, като голяма част от нея е изградена от бързи мускулни влакна, което им позволява да постигнат по-висока скорост и анаеробно производство на енергия. При всички дисциплини над 800 метра основната причина за тяхното превъзходство е по-високият анаеробен праг при мъжете (VO2max), тъй като те по начало имат по-малко телесни мазнини, повече хемоглобин и мускулна маса и съответно по-развити сърце и бели дробове спрямо жените.”

Мъжете обикновено имат по-дълги и по-силни кости, което им дава механични предимства пред жените, тъй като те имат по-големи тегло и височина и по-широки кости, поддържащи мускулите. Костите им освен това са по-плътни и имат по-здрави връзки /лигаменти/, което ги прави по-малко податливи на спортни травми.
 
Тъй като тези физически и физиологични фактори дават на мъжете очевидно конкурентно предимство в спорта, справедливо ли е мъжете с по-голяма мускулна маса, сърце и бели дробове и по-голяма сила, бързина и ускорение да се състезават срещу момичета и жени?

Мускулите в тялото на жената

„Ако мъжете могат да претендират, че са жени и по този начин се включват в спорт, където могат да се състезават само жени, тогава е почти сигурно, че мъжете ще спечелят“, пише Брандън Морс за сп. Federalist. „Всички похвали, награди и признания, които са заслужени с право, ще бъдат отнети от жените и връчени на мъжа, който всъщност мами, нанасяйки си грим, инжектирайки си хормони и твърдейки, че е жена.”

Защо се случва всичко това?
 
„Да се позволи на биологични мъже да се надпреварват срещу жени не само е несправедливо и опасно за жените, но и по-лошо от това”, пише Давид Купелян (David Kupelian), главен редактор на американския медиен портал WorldNetDaily (WND) и автор на книгата „Помрачението на американския ум”.

Подкрепи петицията

„Подобно безумие оказва влияние не само върху „транссексуалната личност” и над жените-спортисти, които чрез него се превръщат в жертви”, казва той. „То допринася и служи на масовата измама, която е обхванала цялото ни общество, където благодарение на влиянието на мощното ЛГБТИ движение сега всеки трябва или да потвърди абсурда и лудостта, че човек, който всъщност си играе на жена, може спокойно да се състезава с жени, или да търпи злепоставяне и преследване заради смелостта да изрече истината”.

Купелян твърди, че това са „гротескно несправедливи съревнования“ между жени-спортисти и силни мъже, които твърдят, че са жени – просто още един достоен за съжаление аспект на революционното движение, което е обхванало нацията.
 
„Това движение на сексуална анархия, което например неотдавна оповести десетина изцяло нови пола, които никога не са съществували в историята на човечеството допреди няколко години, всъщност е част от революционно политическо движение, основано  върху смесица от лични травми, утопична идеология и демонични сили, което за съжаление се разпространява из Америка в днешно време”, казва Купелян.
 
Въпреки всички тези аргументи Американската национална колежанска атлетическа асоциация (на английски National Collegiate Athletic Association NCAA) и Олимпийският комитет въвеждат политики, които позволяват на „транссексуалните спортисти“ да се състезават в отбори, съответстващи на пола, с който се идентифицират, при условие че преди това са прекарали едногодишна терапия за смяна на хормоните.
 
За да документира нарастващата тенденция, WorldNetDaily (WND)  съставя следния списък с „транссексуални спортисти“, които са достигнали да бъдат оповестени на първа страница в различни медии, разбивайки рекорди в света на женските спортове.

Трансексуалният Лоръл Хъбард, роден като мъж, спечели първо място по вдигане на тежести на международното състезание за жени в Австралия на 19 март 2017 г., вдигайки 259 кг.

Вдигане на тежести: Биологичен мъж печели първото място в състезание за жени
„Транссексуалният” състезател по вдигане на тежести Лоръл Хъбард, който е роден като като мъж, печели международното женско състезания в Австралия на 19 март 2017 г.

39-годишният Хъбард е вдигнал 268 кг, което е с почти 10 кг. повече от жената, спечелила сребърен медал, вдигайки 259 кг.
Състезателката по вдигане на тежести Deborah Acason от Австралийската федерация по вдигане на тежести заявява пред 1 News Now, че се тревожи за това, дали е справедливо Хъбард да се състезава в женската категория.
„Всички заслужаваме да имаме равен шанс,“ казва Acason. „Трудно е, когато вярваш, че нямаш. Ако не сме същите, защо се занимаваме с този спорт?”
Международният олимпийски комитет признава мъжки и женски пол, а „транссексуалните жени“ биват класифицирани като жени.
Спортният журналист Фил Гифорд аргументира по следния начин, защо Хъбард трябва да има право да се състезава с жените:
„Тя има пълното право да се състезава, а всеки, който твърди нещо друго, показва, според мен, големи предразсъдъци, което, струва ми се, е най-важното, или просто ревнуват, че се е появила такава жена, която е по-добра от противниците ѝ”.

36-год. транссексуална колоездачка Джилиан Биърдън, известна по-рано като Джонатан

Колоездене: Биологичен мъж доминира в надпревара за жени
 
„Транссексуалният колоездач“ Джилиан Биърдън, 36-годишен биологичен мъж от Колорадо Спрингс, побеждава в женската категория на състезание по колоездене, озаглавено El Tour de Tucson за 4 часа и 26 минути през ноември 2016 г.

Биърдън е основател на първата „транссексуална общност за велосипедистки“ в света – Транснационален женски колоездачен отбор.

„Това е огромно нещо”, изявява Bearden пред Дейли Стар във връзка с победата му в Ел Тур де Туксон. „Намираме се в един исторически момент, особено сега, когато не просто трябва да излезем, а да бъдем позитивни. Трябва заедно да излезем в солидарност и да задвижим тази страна към това- всеки да е приет.”

Сузане Соня, която усвоява третото място, казва пред сп. Сайклинг Типс (Cycling Tips): „Ще се състезавам с нея по всяко време, но това съм само аз. Мога да се състезавам и срещу мъже. Неудобно ми е да го кажа, но не – не мисля, че това е честна игра и аз поставям под въпрос интегритета ѝ, щом се включва в надпреварата, знаейки, че ще бъде по-силна. Сигурна съм, че на Биърдън ѝ е било трудно. Много е трудно да бъдеш „транссексуална личност”. Но когато става въпрос за състезания, мисля, че проблемът се състои в това, че тя е променила пола си само преди няколко години и 30 години е живяла като мъж. Независимо от нивото на тестостерон, тя има мускулна памет и капацитет на белите дробове, които аз никога не бих могла да развия. Тя беше в 1-ва категория като мъж. Никога не бих могла да се меря с мъж-професионалист. Колко е справедливо спрямо нейните женски опоненти?”

Транссексуалният спортист Patu Cordova-Goff, мъж по рождение, наскоро бе допуснат да се присъедини към женския софтбол

Софтбол: „Транссексуален младеж” се присъединява към  женския отбор по софтбол
 
Щатът Калифорния позволява на 17-годишната Пат Кордова-Гоф, която е родена като момче, да се присъедини към екипа на женския отбор по софтбол към гимназия „Azusa“ в Азуза, Калифорния през 2014г. Гоф вече е била в отбора на мажоретките в същото училище.

Щатският закон в Калифорния изисква „да бъде разрешено на ученик или ученичка да участва в училищни програми и дейности, разграничени по полове, включително в спортни отбори и състезания, както и да използва съоръжения в съответствие с половата си идентичност, независимо от пола му/ѝ, посочен в личните документи”.
 
„Действително имаме доверие в нейните способности“, заявява областната директорка на училище Azusa Unified за вестник San Gabriel Valley Tribune. „Като начало на окръжно ниво искаме да осигурим достъп на всички, но също така се стремим да приемаме в отбора ученици на база на техните постижения… Въз основа на уменията си Пат стана част от отбора.”
 
„Родителите имаха въпроси и ние им отговорихме по най-добрия начин”, казва директорът на гимназия Azusa, Ramiro Rubalcaba за Fox News. „По моя преценка родителите са щастливи.”
 
„Някои ученици и играчи може да се притесняват, но това е така просто, защото е нещо ново за тях. Но вярвам, че те всички ще бъдат по-отворени“, допълва той. „И мисля, че отборът ще спечели шампионата. Това е моята прогноза.”
 
Но Ранди Томасън, президент на SaveCalifornia.com, казва за Fox News, че решението на щата да позволи на биологичен младеж (мъж) да се състезава с момичета, е несправедливо.

„Неприемливо е от страна на този млад мъж, че не приема един и същ стандарт, съгласно който момичетата играят с момичета”, казва Томасън. „Категорично несправедливо е биологични момичета да трябва да се състезават с млад мъж, който е объркан около пола си, който има по-силна горна част на тялото си и по този начин прави ситуацията на полето несъмнено неравноправна.”

Подкрепи петицията

PS През 2020г. транссексуалният немец Теа Томпсън ще се състезава на игрите в Токио наравно с жените в отбора по ханбал. Вероятно има и други като него, които се готвят.

*От отговора на министъра на правосъдието Цецка Цачева на питане на депутата Николай Александров става ясно, че България възнамерява да пристъпи към узаконяване на дефиницията “социален пол”, който не е свързан с биологичния пол на лицето. Въз основа на тази дефиниция са се гласували закони за личното право за определяне на пола в Дания, Ирландия, Малта, Норвегия и Белгия.

Източник: https://narod.hr/sport/zamke-rodne-ideologije-i-zene-koje-su-bili-muskarci-gaze-zenske-sportasice
​Превод от хърватски: Д. Гюркова

Още по темата:
Последствията от социалния пол в Калифорния: Момиченце се прибира от училище със страх да не се превърне в момче

Подобни статии

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *