Какви са последствията от редефинирането на пола и какво ще последва в детските градини и училищата с гласуването на политики и конвенции като Истанбулската?

Разгневени родители са били изгонени от заседание на училищния съвет в едно калифорнийско училище в понеделник, 21 август 2017, след като една от учителките прочита книжка с картинки за „транссексуалността“ на своите ученици, за да засвидетелства подкрепата си към дете с полово смущение в класа. Родителите разказват, че по време на часа момченцето било облечено в женски дрешки, за да изглежда като момиче в стремежа си за „разкриване на своя пол“.

Родителите не са били предварително информирани за проведения разговор относно психологическото състояние на този ученик, а научават за това едва, когато обърканите им деца се прибират от училище същия ден.

„Децата от предучилищна възраст са се върнали вкъщи много объркани относно това, могат ли сами да си изберат своя „пол” или не могат, дали наистина са родени като момче, съответно момиче, или не „, казва за CBS News Карън Ингланд от калифорнийската организация Capitol Resource Institute.
„Дъщеря ми се прибра вкъщи, плачейки и треперейки, толкова уплашена, че може да се превърне в момче“ – заявява един от родителите на откритото заседание на училищния съвет.

Академия Rocklin е мрежа от взаимно свързани местни училища в Роклин, Калифорния. Това са държавни училища, които предимно се управляват от организации с нестопанска цел, частни фирми или училищни съвети, съставени от местни лидери и родители. Заседанията на управителния съвет на училището трябва да бъдат публични, тъй като те са изцяло финансирани от парите на данъкоплатците.

За съдържанието относно сексуалното образование, училищата не са задължени да уведомяват родителите за преподаваните теми, свързани с т.нар. „джендър идентичност“, споделят представители на училището. Други учители се изправят в защита на своята колежка и нейното внезапно литературно залитане в „транссексулаността“, а преподавателката на седми клас Кели Брайсън се противопоставя на „забранените книги или списъци с книги или селективна литература“ за ученици.

Родители, чиито деца са били подложени на това, са твърдо убедени, че децата им са прекалено малки, за да им се говори за „транссексуалност“ или да бъдат обърквани относно тяхната идентичност. Поддръжниците на социалния пол от своя страна считат, че предучилищната възраст е най-подходящото време да се започнат разговори с децата, че техният биологичен пол е без значение.

„Повечето хора имат усещане за собствената си полова идентичност на 3- или 4-годишна възраст“, заявява „транссексуалната жена” Джо Майкъл и адвокат в организацията LGBT Equality California за радиостанция на Фокс Нюз. „Другите ученици трябва наистина да имат възможност да се включат и да научат за това от транссексуален ученик“.

Подобна ситуация наскоро се случва в Минесота, където родителите на дете от предучилищна възраст, за което твърдят, че е транссексуално, повдигат обвинение срещу реномирано училище. Родители започнали да преместват децата си от държавното училище „Нова класическа академия“, след като учениците започнали да се връщат вкъщи с изявлението: „Мамо, мисля, че можеш да избереш дали да си момче или момиче“, съобщава американската медийна уебстраница The Daily Signal.

Споразумението, постигнато през този месец, затваря възможността за комуникация между училището и родителите за това, което техните деца ще научат за пола:
“Споразумението, постигнато този месец, след 16-месечни преговори, изисква от училището всички униформи да бъдат на разположение на учениците от двата пола, то да плаща на ЛГБТ организации да „обучават преподавателското тяло“ на политически правилно поведение на всеки три години и да „не приема никаква политика относно полова идентичност, която би позволила на родители да бъдат изключени от изискването за интегриране в джендър политиката, въз основа на протививес с тяхната вяра или съвест.“ Адвокатът и кореспондент на The Federalist, прегледал споразумението, счита, че с него училището не разрешава да се информират родителите за неговата политика, свързана с пола.

Всички тези истории са само върхът на айсберга. Съдилища и активисти настояват във всички държавни и частни училища, а напоследък и за родителите, които обучават децата си вкъщи (т. нар. homeschooling) да ги учат на тази дестабилизираща и фалшива идея, че техният пол е променлив.

В Канада, която по този въпрос е отишла много далеч, спрямо Съединените щати, транс-екстремизмът вече е класифицирал ученията на най-големите религии в света (както и основните научни факти) като наказуеми изявления на омраза.

В някои училища в западната канадска провинция Алберта децата се обучават относно „транссексуалността“ чрез фигура, наречена The Genderbread Person, комбинация от думата „gender – пол“ и „Gingerbread Man – медено човече“, който същевременно е вид бисквита и герой от приказка. Genderbread Person учи децата, че „половата идентичност“, „изразяването на пола“, биологичния пол и сексуална ориентация са четири различни реалности, които съставляват човек.

В едно училище в Едмънтън е организирано четене на история, водено от драг куийнс – мъже, облечени като жени, които дават „име на драг куин“ на всяко дете въз основа на рождената му дата.

Съдейки по съобщенията в Twitter, подобни събития са лишени от медийно внимание в Канада, а родителите, които се противопоставят на това, че малките им деца, без тяхно знание, се запознават с термини като „транссексуалност“, „травестизъм“ и „трансполова идентичност“, полагат неимоверни усилия да бъдат чути.

Според статия, публикувана на 19 август 2017 в ежедневника Калгъри Сан в най-големия град Албърта, щата Калгъри, Асоциацията на преподавателите в Алберта (АТА) има политика, според която учителите нямат право да издават сексуалната ориентация или „половата идентичност“ на даден ученик на неговите родители или на свои колеги, без изричното разрешение на ученика/чката. Такъв е случаят, в който родителите откриват едва след една година, че учителите са се обръщали в мъжки род към тяхната аутистична дъщеря в предпубертетна възраст и са я наричали с мъжко име. Едва когато момичето започва да развива мисли за самоубийство, училището най-накрая решава да информира родителите.

В Университета на Алберта през 2004 г. е създаден летен лагер, наречен Camp fYrefly. Според дефиницията им на уебсайта те са „единственият канадски лагер за развиване на лидерски умения за лесбийки, хомосексуалисти, бисексуални, транссексуалисти, междусексуални, странни, съмнителни и други обединени младежи.“ Според публикации на разтревожени граждани в Twitter, съгласно модела на този лагер следва да се организира и работилница (workshop) за транссексуалността и свързани с нея теми в училищата в Алберта, ръководени от канадския гей-хетеросексуален съюз (Gay-Straight Alliance – GSA), а родителите не трябва да бъдат уведомявани за такива семинари.

„Деца в детска градина, изложени на транссексуална пропаганда? Искате ли вашето 5-годишно да научи за това?“ пише в Twitter Лиз Уийлър, @Liz_Wheeler.

Джеф Мартин, @jamohio9719, добавя: „Това доказва, че съществува пропаст между обществените образователни системи и обикновените граждани, които са принудени да плащат за всичко това“.
 
Източник: narod.hr
https://narod.hr/svijet/rodna-ideologija-kaliforniji-djevojcica-iz-skole-dosla-strahu-da-ce-se-pretvoriti-djecaka

България предстои да гласува узаконяването на “социален пол” с предстоящото гласуване на Истанбулската конвенция от парламента*. Tова ще доведе до редефиниране на пола у нас, с всички негативни последици произлизащи от това. Подпиши и разпространи петицията! Децата ни го заслужават!

Подкрепи петицията

Подобни статии

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *