Отмина още една година от дейността ни като сдружение. Само след броени дни ще празнуваме Рождество Христово. Привилегия е в следващите редове да ви направим съпричастни и заедно да се зарадваме на постигнатото тази година:

През 2013-та за втора година отбелязахме Седмицата на брака! Това е международна инициатива за насърчаване на брака, на която АОЦ е инициатор и координатор за България. Тази година успяхме да дадем повече гласност за важността на седмичните срещи между брачните партньори, с активна кампания в социалните мрежи и медиите. Проведохме успешно конкурс посветен на Седмицата на брака с награди, за който получихме вдъхновяващи истории от различни семейни двойки.

Продължихме и активните си гражданските действия срещу легализирането на задължителната детска градина за 4 годишните.  За наша радост този законопроект не успя докрай да бъде гласуван преди кабинетът да подаде оставка, въпреки силния политически натиск!

Асоциация Общество и Ценности участва през пролетта на срещата на гражданската платформа от организации към Федералната агенция по правата към Европейския съюз. По време на дискусиите АОЦ се включи активно с изказвания в защита най-добрия интерес на децата – правото им на баща и майка.

Тази година отново излязохме, заедно с други граждански организации, с отворено писмо в защита на брака между мъж и жена и срещу хомосексуалната пропаганда в обществото. Поводът бе провеждането на поредния гей-парад в столицата. През цялата година, благодарение на нашите доброволци, превеждахме и публикуваме в сайта редица материали и новини по темата, които не достигат до нас чрез средствата за масова информация.

АОЦ активно се включи в редица европейски кампании посветени на защитата на брака между мъж и жена (Франция, Русия, Хърватия). Изпратихме писмо във връзка с полицейското насилие, арести и произвол над мирно протестиращи граждани в Париж срещу еднополовите бракове. През лятото АОЦ проведе образователна среща-дискусия с над 30 тийнейджъри и младежи по темата за хомосексуализма и случващото се в Европа и САЩ.

През тази година участвахме активно с популяризиране на кампанията „Един от нас“ в социалните мрежи, християнските общности и медиите. Тя се превърна в най-успешната европейска гражданска инициатива в ЕС, събрала близо 1 900 000 подписа в защита на живота от зачатието му!

През декември общите ни усилия отново постигнаха успех и опитите за вмешателството на ЕС в сферата на аборта, отнемане правата на родителите, налагане сексуалното и хомосексуалното образование от най-ранна възраст и ограничаване свободата на съвестта бяха спрени в Европейския парламент.

АОЦ бе инициатор и домакин на неформална среща за съмишленици с г-н Лука Волонте, почетен президент на групата на ЕНП в Съвета на Европа, посветена на важността да сме граждански активни в отстояване на семейните ценности у нас и в Европа.

Благодарим ви за подкрепата, доверието и съпричастността!

С пожелания за празнично Рождество Христово,

Михаела Джоргова, от името на управителния съвет и екипа на сдружение Aсоциация Общество и Ценности

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *