На 3ти февруари, Европейският парламент се очаква да обсъди и гласува доклада от Улрике Луначек, австрийска евродепутатка и съпредседателка на групата за хомосексуални права в Европейския парламент. Докладът е озаглавен „Пътна карта срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност.“

Докладът „Луначек“:
• призовава страните членки на Европейската комисия и Европейския съюз (ЕС) да признават хомосексуалните съюзи сключени в други страни. Целта е да се приеме про-хомосексуална дефиниция на брака в целия ЕС. Това е директна атака срещу брака като съюз между един мъж и една жена и натиск за промяна на законодателството във всяка страна членка.  Докладът „Луначек“ нарушава принципа на субсидиарност или правото страните-членки на ЕС сами да определят политиките си в сферата на брака и образованието.

• призовава държавите – членки на ЕС да регистрират и да разследват т. нар. престъпления на омраза срещу хомосексуалистите, и да приемат наказателно законодателство, което забранява подбуждане към ненавист, основана на сексуална ориентация и полова идентичност. Такава правна уредба обаче води до отнемане правото на гражданите да изразяват различно мнение,  от начина по който хомосексуализмът се представя от гей-активистите. Това ще доведе до потъпкване свободата на съвестта, словото и вярата на преобладаващата част от населението в ЕС (както това става в страни като Англия).

Привържениците на еднополовите бракове атакуват фундаменталната естествена институция на брака. Тези атаки неизбежно оставят много невинни и уязвими жертви. Бракът като институция защитава децата. Предефинирането на брака намалява защитата за децата, които естествения брак предоставя. Нека не допускаме това с гласуването доклада на Луначек.

Примерно писмо, което да изпратите както и имейлите на евродепутатите можете да намерите тук.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *