София, 02.01.2016 г. Седмицата на брака ще се проведе от 7-ми до 14-ти февруари 2016 г., за пети пореден път у нас. Тя е вдъхновена от международната Седмица на брака, която се провежда ежегодно по същото време, в над 23 страни по света.

Целта на Седмицата тази година е да насърчи двойките и да покаже на младите хора, че бракът не е отживелица, както и че е възможно да имат пълноценни бракове, основани на взаимна любов и посвещение. 

По време на Седмицата ще се проведат различни събития: семинари, дускусии, романтична музикална вечер и други. Те могат да бъдат видяни на сайта brak.bg и в страницата във фейсбук fb.com/brak.bg  Видео клипове, в които различни двойки споделят за брака си, са част от кампанията в социалните мрежи. ​

“Как да подобрим взаимоотношенията помежду си?” е предизвикателството на Седмицата към тях тази година. Основно внимание ще бъде отделено на уменията за по-добра комуникация и успешното решаване на конфликтите в семейството. 

Седмицата на брака е добър повод съпрузите да излязат от рутината на ежедневието, да сложат брака си на фокус и да задълбочат близостта помежду си. Тя дава възможност на всяка двойка да развие умения за успешен и щастлив брак, като се включи в предизвикателствата на Седмицата.  

Страната ни е на последно място в Европа по брой сключени бракове на глава от населението и на първо място по родени извън брак деца (59.1%), според Евростат*. 

Седмицата на брака цели превенция на разводите, самотното родителство, стреса, липса на качествено време с децата, като насърчава полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляване на проблемите във взаимоотношенията.  

Инициативата се популяризира от граждански организации и личности, подкрящи брачната институция и семейството. В Седмицата на брака могат да участват брачни двойки, неправителствени организации, бизнеси, държавни институции, религиозни организации; професионалисти, работещи в сферата на семейното здраве и образованието; личности, подкрепящи брака; представители на медиите и др. 

За контакт:

Михаела Джоргова, 
Председател на гр. сдружение Асоциация Общество и Ценности и
Координатор на Седмицата на брака
тел. 0897 859 376
email: [email protected]
web: www.brak.bg
Facebook: fb.com/brak.bg

 * http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Marriage_and_divorce_statistics

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *