София 09.06.2021г. Днес стартира кампанията „Гласувам за семейството“ за насърчаващи семейството политики, във връзка с предстоящите на 11 юли парламентарни избори. Инициативата цели да проучи и запознае обществеността с кандидатите за народни представители, които публично се ангажират да насърчават и защитават човешкото достойнство и свобода, брака и семейството. 

Тя се провежда на онлайн платформата „Граждани в действие“ и съдържа декларация,  основана на Конституцията и на действащото в страната ни вътрешно и международно законодателство.  

Декларацията ангажира подкрепилите я кандидати да съдействат за утвърждаване на човешкото достойнство и свобода, брака и семейството, като основна градивна единица на всяко общество и най-добрата среда за отглеждането и развитието на децата, в случай че бъдат избрани.

С подкрепата си кандидат-депутатите поемат отговорността да зачитат първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца, съгласно избора и убежденията им и ще се противопоставят на въвеждане на системното сексуално образование в детските градини и училища.

Те се ангажират да признават различията между мъжа и жената, тяхната уникална роля за пълноценното развитие на децата, като се противопоставят на политики, насочени към заличаване на половите различия в общественото пространство, с въвеждане на пол и полова идентичност различна от биологичните. 

Бъдещите членове обещават да работят за създаване на икономически условия за семействата, които да им осигурят достоен живот и условия за пълноценно развитие и да съблюдават за спазване на правото на всяка страна да определя политиката си в сферата на брака, семейството, родителските права и образованието.

Всички кандидат-депутати са поканени да я подкрепят ако желаят, до 30 юни, на: https://civilactionbg.com/гласувам-за-семейството/

На платформата под декларацията ще бъдат добавяни имената, политическата партия/коалиция, района и номера в листите на подкрепилите я кандидати за народни представители. 

Информацията за подкрепилите Декларацията кандидат-депутати ще бъде разпространена и чрез медиите в началото на юли. Всеки може да съдейства*, като покани кандидати от своя район или партия да я подкрепят.

Кампаниите на платформата „Граждани в действие“ са получили подкрепата на над 65 000 български граждани и на над 85 граждански и родителски организации до момента. Инициативата се осъществява от Асоциация Общество и Ценности, в партньорство с Национална Асоциация Поход за Семейството. Подобна кампания ‘Асоциация Общество и Ценности’, администратор на платформата, направи през 2014г., по повод на евроизборите. Тогава 13 кандидати от осем различни партии подкрепиха декларацията, като един от тях бе избран.** 

Източник: Асоциация Общество и Ценности
За повече информация: [email protected]

* За улеснение може да ползвате примерното писмо в края на Декларацията на: https://civilactionbg.com/гласувам-за-семейството/

** През 2014г. общо 13 кандидати за Европейския парламент подкрепиха декларацията “Гласувай за семейството”: 5 от коалицията “Реформаторски блок” (по един кандидат от ДБГ, ДСБ, БЗНС, НДСП и от гражданска квота), 4 от “България без цензура”, 1 от ПП “Атака”, 1 от ПП “Партия на зелените”, 1 от ПП “БАСТА” и 1 от “Глас народен”. Един от подкрепилите декларацията кандидати от Реформаторски блок (ДСБ) – Светослав Малинов бе преизбран. Декрарацията и имената на подкрепилите я кандидати през 2014г. вижте на: Декларация в подкрепа на семейството*

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *