„Седмица на надеждата“ цели да обедини обществените усилия за защита на естественото семейство

София, 15 юни, 2014 От 16 до 20 юни Асоциация Общество и Ценности ще проведе образователна онлайн кампания под надслов „Седмица на надеждата“ с посланието, че човек не се ражда „гей“ и еднополовата ориентация може и се променя. Кампанията е базирана на изследванията и опита на професори, учени, клинични психолози и терапевти от водещи университети и институции в САЩ и Европа. 

Една от целите на кампанията е да донесе повече яснота и разбиране в обществото по проблема с нежеланото хомосексуално привличане и да посочи основните причини и начини за преодоляването му.

Друга цел е да информира обществото за сериозните последствия от налагането на погрешното схващане, че човек се ражда „гей“, използвано успешно за промяна на политиките в сферата на правата и свободите на човека, брака, осиновяването на деца, образованието, медиите и културата. 

Сред образователните материали, залегнали в кампанията, е документалният филм „Разбиране на привличането на лица към същия пол“, който проследява лични истории на хора, преживели тази промяна. В него се съдържат мнения на водещи американски професори, учени, изследователи и експерти в областта и резултати от проучвания на хомосексуализма през последното десетилетие. 

Други материали, включени в кампанията, са: книгата от д-р Дж. Николоси  „Превенция на хомосексуалността – наръчник за родители“, електронното издание „21 причини защо полът има значение“, „77 причини да подкрепяме брака между мъж и жена“, „Тактиките на хомосексуалното движение“ и др.  

Кампанията е инициирана от сдружение Асоциация Общество и Ценности, с подкрепата на психолози, психотерапевти, семейни терапевти, сдружения и родителски организации. 

Седмицата носи надежда с излагане на примерите, фактите и проучванията през последното десетилетие, показващи, че хомосексуализмът не е генетично обусловен и че хомосексуалната ориентация може, и се променя.  И у нас редица специалисти споделят тези научни достижения и имат успехи в областта.

Седмицата цели да насърчи подкрепата на гражданите и да обедини обществените усилия за защита на естественото семейство, основано на брачния съюз между един мъж и една жена. Тя идва да насочи внимането ни към важността да изградим пълноценни бракове и семейства и ключовата роля на бащата и майката за формиране на правилната идентичност в детето.

източник: Асоциация Общество и Ценности

Подобни статии

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *