Тя ще се отбележи между 7 и 14 февруари в над 18 страни по света.

София, 06.02.2013  На 7 февруари стартира Седмицата на брака у нас. Инициативата е част от международната Седмица на брака и има за цел да обедини обществените усилия за укрепване и насърчаване на брака и семейните ценности. Тя се провежда ежегодно между 7 и 14 февруари в над 18 страни по света, сред които: Англия, Германия, Чехия, Словакия, Румъния, Италия, Белгия, Холандия, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Южна Африка и др. 

Седмицата на брака празнува здравия брак – съюзът между един мъж и една жена, които са направили взаимно посвещение един към друг до края на дните си. Това е втората година, в която инициативата ще се отбележи у нас. Асоциация Общество и Ценности, която е координатор на инициативата, призовават двойките да сложат брака си на фокус през тази седмица и да развият навик да отделят регулярно време за среща един с друг.

За да напомнят нуждата от качествено време между партньорите координаторите са създали събитието „Романтична среща с моя съпруг/моята съпруга“ в една от социалните мрежи.

Освен срещата по време на седмицата двойките ще могат да се състезават и за наградите от конкурса на Седмицата на брака като споделят кога и как отделят време за половинката си и какво значение има това за брака им. Страницата на инициативата www.brak.bg предоставя също възможности за бизнеси, неправителствени организации, училища, медии, и вероизповедания да се включат в инициативата и да подкрепят двойките в изграждането им на успешен брак.  На страницата двойките могат да почерпят различни идеи за това как да заздравят любовта по между си, да се забавляват заедно, да намерят полезни материали и ресурси за обогатяване и развиване на по-добри пълноценни взаимоотношения, както и да разкажат историята си.

„Много бракове се сбъскват с различни проблеми – икономическа задлъжнялост, срес, липса на качествено време с децата и т.н. Седмицата на брака има за цел да противодейства на тези проблеми и да насърчи полагането на постоянни и целенасочени усилия за преодоляването им“, споделя Стоян Георгиев, говорител на инициативата.

Здравите бракове носят огромна полза, като създават сигурност и стабилност, заедно с много радост и забавни моменти, за съпруга, съпругата и децата. Изследванията на социалната наука за последните 30 години неопровержимо доказват, че мъжете и жените, които са в брак и продължават да са в близки взаимоотношения, живеят по-дълго, наслаждават се на по-добро здраве и са по-доволни от живота.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *