През ноември т.г. съдът оправда по всички обвинения д-р Христо Лафчиев, в наказателното дело от частен характер заведено от Георги Богданов, ръководител на мрежата от НПО Национална мрежа за децата, срещу него за твърдени „обида“ и „клевета”.

„Моят клиент, д-р Лафчиев, бе оправдан от съда по всички обвинения. Това е категорична победа не само за д-р Лафчиев, но и за Конституцията и свободата на словото. На практика д-р Лафчиев бе обвинен в престъпление за това, че публично защитаваше традиционното семейство и отношенията родители-деца от идеологическо вмешателство и търсеше отчетност от публичните организации и личности въвлечени в тези процеси. За нас беше привилегия да участваме в защитата на д-р Лафчиев, както и в защитата на свободата и демократичните принципи в едно свободно общество,” споделя адв. д-р Виктор Костов от Свобода за всеки.
Адв. Шейтанов и адв. Стефанова също са участвали в екипа при защитата на д-р Лафчиев.

Също така в заведено от Георги Богданов и Национална мрежа за децата (НМД) дело, срещу адв. д-р Виктор Костов, адв. Владимир Шейтанов и телевизия „Алфа,“ съдът отхвърли всички искове на Георги Богданов и НМД, според които упражняването на конституционното право на свобода на изразяването, чрез защитена от Конституцията критика, ги увреждала. В същото време съдът удовлетвори насрещните искове за непозволено увреждане, осъществено от Георги Богданов, ръководител на НМД, чрез клеветническа публикация срещу адвокатите Шейтанов и Костов.

Информацията ни подаде адв. Стефанова, налична също на фейсбук страницата на Свобода за всеки.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *