В дейността си като сдружение ще запомним 2015-та година с няколко неща. Едно от тях е мащабното разгръщане на Седмицата на брака.

Тя се проведе за четвърта поредна година у нас. Над два пъти повече брачни двойки се включиха в ежедневните предложения на Седмицата за задълбочаване на близостта в брака си, спрямо 2014г. Вследствие на кампанията някои от тях ни писаха, че са взели решение да отделят повече време един на друг. Други споделиха, че Седмицата е освежила взаимоотношенията им и че са открили повече занимания, които харесват да правят заедно. 

Успяхме да говорим много повече за ценността на брака и брачната институция в медиите. В рамките на девет дни имахме девет телевизионни участия в ефира на националните телевизии.

Дадохме интервюта за националното радио. Седмицата на брака бе мащабно отразена от редица радиостанции, информационни агенции, вестници и онлайн медии и списания. Над 50 000 души бяха достигнати в социалните мрежи.

За първа година се включиха църкви от трите клона на християнството. Много църкви в София и страната проведоха служби, молитви и събития посветени на брака. Стотици са двойките участвали в тях. Бизнеси и организации откликнаха със специални предложения и отстъпки за седмицата в събитието на инициативата във фейсбук.

Друга инициатива, която маркира 2015 г. е, че успяхме, с подкрепата на над 25 неправителствени организации и над 1200 граждани, да спрем опитите на депутата Стефан Кенов за узаконяване на проституцията в страната ни. Изпратихме Отворено писмо до институциите, което предизвика интереса на медиите. Вследствие на оказания натиск г-н Кенов се извини на гражданите, чиито ценности е застрашил в националния ефир и сподели, че този законопроект няма да бъде приет в това Народно събрание.

През есента апелирахме с писмо към управляващите да отхвърлят намесата на Европейския съд по правата на човека в сферата на брака и семейството у нас. Писмото бе във връзка с приетото несправедливо решение от Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в случая Oliari and Others v. Italy.

Инициирахме писмо и петиция във връзка с намеренията за узаконяване на марихуаната у нас, като информирахме за сериозните последствия за обществото ни.

Асоциация Общество и Ценности участвахме с подкрепа на кампании за защита на живота и за превенция трафика на хора у нас, както и няколко европейски инициативи в подкрепа на брака и семейството.

През 2015г. издадохме първите печатни брошури за дейността на Асоциацията на български и английски език. Това бе повод да представим и популяризираме на два пъти дейността си сред съмишленици. 

Всичко това е благодарение на хора, които показват с подкрепата си, че защитата на човешкия живот, достойнството и свободата на личността, брака и семейството са в основата на всяко здраво общество и заслужават да бъдат отстоявани!

Издържаме дейността си изцяло от доброволните дарения на своите членове и съмишленици. Огромно предизвикателство е за нас, понеже все още нямаме култура на даряване за този род каузи. Мислим си, че някой друг ще го направи. Или че, щом върви, значи може да мине и без мен. Това е далеч от истината. Никой и нищо не е даденост.  Зависи от всеки от нас. 

Вярваме, че си заслужава, за да изградим общество, основано на здрави ценности и здрави семейства. Ако и ти искаш това ВКЛЮЧИ СЕ СЕГА. Дари според възможностите си на сметката* на гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“ в Алианц Банк: IBAN: BG53BUIN95611000470068  BIC: BUINBGSF или дарете онлайн.

С благодарност за подкрепата,

Асоциация Общество и Ценности

​*За преводи по банков път от чужбина: First Investment Bank, BIC: FINVBGSF, IBAN: BG42FINV91501200027789 (BGN)

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *