Милена Дамянова, председател на Комисията по образование в парламента, заяви, че на този етап няма да бързат с въвеждане на задължителната предучилищна подготовка за 4-годишните деца, в интервю за Хоризонт на БНР. Тя допълни, че преди министерството да инициира законодателна промяна следва да направи необходимите обсъждания и анализи и да подходи изключително внимателно. 

Това е добро развитие, следствие на гражданските ни действия, заедно с други организации, предвид намерението на просветния министър, заявено по-рано, а именно за узаконяването на задължителната предучилищна подготовка за 4-годишните деца още тази есен.

Гражданската петиция, която много граждани подкрепиха, както и Отвореното писмо, на което събрахме подкрепа от близо 50 организации, бяха изпратени в края на септември до управляващите и медиите. Отново гражданският натиск се оказа ключов за спиране намеренията на управляващите в тази насока. 

Чуйте цялото интервю, с Ваня Трайкова, експерт към МОН, Николай Дренчев от Национална мрежа на родителите, аз като председател на Асоциация общество и ценности и с включване на запис на Милена Дамянова:

Източник: Асоциация общество и ценности
Интервюто с цитати от него вижте на:  http://bnr.bg/horizont/post/100897190

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *