Спортисти от мъжки пол, намиращи своята идентичност в женския пол, спечелиха правото да ползват дамските бани, да споделят съблекалните и хотелските стаи, заедно със своите съученички от женски пол в държавни училища в Минесота.

Началото на месеца в Минесота бе одобрен проект, който дава допълнителни права на ученици с трансполови проблеми. Учениците ще получат това разрешение при условие, че родител или настойник и здравен специалист потвърдят писмено, че “противоположната идентичност е искрено и трайно приета.”

Част от проекта съобщава, че момчета, желаещи да бъдат момичета, трябва да започнат хормонално лечение преди да започнат участието си в женски спортове. Дискусията за това дали да се позволи на тези ученици, особено на мъжете, да участват в срещуположния женски отбор и да използват същите бани и хотелски стаи продължи с месеци. Крайният резултат след гласуването на членовете показа 18 гласа “за”, един “въздържал се” и един “против” въвеждането на тази промяна. 


Единственият противопоставил се на това нововъведение, изрази своите притеснения относно факта, че намесата на църквата не е била достатъчно настоятелна. В допълнение той заяви, че не е абсолютно сигурен относно безопасността на тези момичета, заобиколени от съученици от мъжки пол, с неясна полова идентичност. 

Организацията за защита на детето, в лицето на загрижени родители, възразиха срещу това решение, като публикуваха страница във вестника със заглавие „Мъж иска да вземе душ до твоята 14-годишна дъщеря”. 

В същото време Католическата конференция в Минесота стартира онлайн кампания относно стартиращата политика. Според Конференцията представеният проект се базира върху спорна гледна точка относно объркана полова идентичност, която може да внесе повече смут и вреда, отколкото положителен ефект.

Междувременно статията съобщава, че училища с подобна политика не са рядкост в САЩ. В частност в Минесота политиката спрямо ученици с неустановена полова идентичност ще бъде регулирана от директорите на съответните училища, с изслушване от независим служител.


източник: www.lifesitenews.com/news/

Подобни статии

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *