Днес, 16 юни, стартира образователната онлайн кампания „Седмица на надеждата“ (16-20 юни). 

На фокус в първия ден от кампанията е документалният филм „Разбиране на привличането на лица към същия пол“, който внася много яснота и разбиране по проблема с нежеланото хомосексуално привличане, като разглежда основните причини и начини за преодоляването му.  Филмът (32 мин.) проследява лични истории на хора, преживели тази промяна. Той съдържа мнения на водещи американски професори и експерти в областта, статистики и резултати от направени през последното десетилетие мащабни изследвания. Само в рамките на ден филмът вече е видян от над 300 души.

Седмицата носи надежда с излагане на примерите, фактите и проучванията през последното десетилетие, показващи, че хомосексуализмът не е генетично обусловен и че хомосексуалната ориентация може, и се променя. Кампанията е базирана на изследванията и опита на професори, учени, клинични психолози и терапевти от водещи световни университети и институти в САЩ и Европа. 

Една от целите на кампанията е да донесе повече яснота и разбиране в обществото по проблема с нежеланото хомосексуално привличане и да посочи основните причини и начини за преодоляването му.

Друга цел е да информира обществото за сериозните последствия от налагането на погрешното схващане, че човек се ражда „гей“, използвано успешно за промяна на политиките в сферата на правата и свободите на човека, брака, осиновяването на деца, образованието, медиите и културата. 

По време на онлайн образователната онлайн кампания „Седмица на надеждата“ (16-20 юни) ще имате възможност да се запознаете с най-добрите материали, които имаме на български език в сферата на брака, значението на половете, разбирането на хомосексуалността, нейната превенция и др. 

Линк към филма: Излезе филмът „Разбиране на еднополовото привличане“ на български

Източник: Асоциация Общество и Ценности

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *