София, 30.01.2014г. Над 100 000 граждани в Европа изпратиха писма с искане евродепутатите да отхвърлят доклада на австрийската евродепутатка Улрике Луначек.

Докладът е озаглавен „Пътна карта срещу хомофобията и дискриминацията въз основа на сексуална ориентация и полова идентичност“. Той представлява опит по заобиколен начин ЕС да наложи на страните-членки да узаконят хомосексуалните бракове, чрез даване „равни-права“ във всяка сфера на гей- двойките сключили брак в друга страна.

Това е вторият опит, в рамките на няколко месеца евродепутати да прокарат доклади за области, в които Европейският съюз няма правомощия да определя политиката на страните-членки. Силната реакция на гражданите показва, че те не желаят политиците в Европа да им диктуват как да живеят, какво да мислят и как да образоват децата си.

Ако докладът „Луначек“ бъде приет, институциите на ЕС и държавите членки ще бъдат задължени да се ангажират за цялостното интегриране интересите на гей-активистите във всички области на обществената политика, в т.ч.: здравеопазването, образованието, заетостта, предоставянето на убежище, както и външните отношения.

У нас, само за няколко дни, над 250 български граждани изпратиха писма до българските евродепутати с искане да отхвърлят доклада.

В отговор на критиките г-жа Луначек е потвърдила, че докладът действително не насърчава равенство за всички и че дава специални привилегии за някои групи хора.

Докладът предстои да бъде гласуван на 4 февруари от Европарламента. Резултатите ще покажат доколко евродепутатите са загрижени за правата на всички и за бъдещето на децата си.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *