Те призоваха управляващите за мерки за насърчаване на  създаване на мерки и условия в подкрепа на брака и семейството.

София, 08.06.2019г. Хиляди привърженици на брака и традиционното семейство събра Походът за семейството за втора поредна година в петте най-големи български града.  Участниците в събитието се застъпиха за утвърждаване на брака между мъж и жена и традиционните семейни ценности.

​Музикални изпълнения на живо, хора, танци, балони, занимания за децата, семейни снимки с рамката на Похода и много забавни моменти изпълниха празничните шествия в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. ​

По време на събитието в петте града бе прочетена Декларацията в подкрепа на семейството, адресирана до управляващите, с призив за подкрепа на брака и за защита на семейството и децата.

В нея участниците призоваха управляващите да застъпват за утвърждаване на семейството, основано на брачния съюз между един мъж и една жена, за противопоставяне на опитите за посегателство над децата и потъпкване правата на родителите, за създаване на условия, които осигуряват достоен живот на семействата и насърчават раждаемостта.

Акцент в Похода бяха мъже и жени облечени съответно със сини и розови тениски с надпис: “За традиционното семейство” и двойки в сватбените им костюми и булчински рокли.

В приятелска атмосфера, участници в Похода изразиха своята позиция по важни за обществото въпроси, свързани с брака, семейството и децата.

По време на шествието участниците изпяха българския химн, за припомняне на факта, че въпреки трудностите, през които сме преминали като народ, сме запазили своите корени, език и добродетели, основани на християнската вяра, култура и ценности.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *