София, 29.09.2022г.

Представителите на шест партии у нас подкрепиха изцяло декларацията “Гласувам за семейството 2022”, за насърчаващи семейството политики в следващия парламент.

Това са: Български съюз за директна демокрация, ВМРО, Възраждане, Общество за нова България, Партия на Зелените и партия Екогласност. Последните три участват във формациите: НФСБ, “Български възход” и „БСП за България”. 

С подписа си председателите на партиите се ангажират, ако бъдат избрани, да съдействат за утвърждаване на човешкото достойнство и свобода, брака и семейството и да зачитат първостепенното право и отговорност на родителите за отглеждането, възпитанието, здравето и образованието на техните деца.

С подкрепата си те обещават да работят за създаване на икономически условия за семействата, които да им осигурят достоен живот и условия за пълноценно развитие и да отстояват правото на страната ни да определя политиката си в сферата на брака, семейството, родителските права и образованието.

Декларацията е основана на Конституцията и на действащото в страната ни вътрешно и международно законодателство и продължава да бъде отворена за подкрепа, било то пълна или частична. Кампанията се провежда на платформата „Граждани в действие” на civilactionbg.com.“Учудваща е липсата на реакция и подкрепа от редица партии за приемане на политики и създаване наикономически условия, които да насърчават раждаемостта и да допринасят за справяне с демографската криза,” споделят организаторите на кампанията. Инициативата “Гласувай за семейството” се осъществява от Асоциация Общество и Ценности в партньорство с Национална Асоциация Поход за Семейството и с подкрепата на други организации. Повече за нея вижте на: https://civilactionbg.com/glasuvam-za-semeistvoto-2022/

Християнреформистката партия също подкрепи декларацията, но не е заявила участие на тези избори. Кампаниите на платформата „Граждани в действие“ са получили подкрепата на над 70 000 български граждани и са подкрепени до момента от над 90 граждански и родителски организации. 

За повече информация и контакт: [email protected]

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *