За по-малко от две седмици над 100 правозащитни организации от цял ​​свят подписаха изявление в подкрепа на руския закон за защита на децата от вредна за тяхното здраве и развитие информация. Писмото е по повод тежките атаки, пред които Русия е изправена поради приемането на Федералния закон от 29-ти юни, който защитава невинността и моралното формиране на децата, като забранява пропагандата на „нетрадиционни сексуални взаимоотношения“ между тях.

В изявлението си организациите потвърждават, „че естественото семейство, основано на брака между един мъж и една жена е основата на всяко човешко общество и има право на закрила от обществото и държавата, както е посочено в международните норми за правата на човека, включително Всеобщата декларация за правата на човека.“ В него се посочва, че инициативи вредящи на естественото семейството са разрушителни за цялото общество и че децата се нуждаят от специална закрила.

В декларацията си организациите посочват, че руското законодателство защитава невинността на децата и основните права на родителите, разпознати в международното законодателство и договори.

Правозащитните организации призовават за уважение на суверенитета на руския народ и канят всички, които чувстват отговорност за защитата на невинността на децата и техните права, семейството и родителските права да се застъпят за Русия, както и за Украйна и Молдова, които са подложени на натиск във връзка с подобни закони.

Декларацията ще бъде изпратена до руското правителство и парламент, до членовете на Европейския парламент, Съвета на Европа и ООН. Осем граждански и родителски организации подкрепиха декларацията, сред които: Асоциация Общество и Ценности, Фондация „Приятели на България“, Фондация „Възможности за всеки“, Асоциация на учителите християни, сдружение „Избор за живот“ и други.

източник: Асоциация Общество и Ценности
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Съдържанието на декларацията и пълният списък на организациите, които са я подкрепили можете да видите тук.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *