София, 12.07.2012г. 
Представителите на 20 граждански организации изпратиха писмо до 12-те посланици, подкрепили в официална декларация гей-парада в края на юни в София. В него те изразяват дълбоко възмущение и визират в този акт на намеса във вътрешните работи на България целенасочен политически натиск да се размият общоприетите граници в обществото ни и да се ерозират нагласите му по отношение на семейството.

В обръщението си те посочват, че действията на 12-те посланика по повод гей-парада са индиректна подкрепа на исканията на хомосексуалните активисти за равни права за осиновяване, регистриране на еднополови съюзи, хомосексуално образование в училищата, лесни граждански процедури за смяна на пола и т.н.  

Всички тези искания, представени като „граждански права и свободи“ водят до ограничаване правата и свободите на милиони българи, като най-потърпевши от това са децата – бъдещето на България.

Организациите заявават загрижеността си от натрапването на хомосексуалното поведение на децата като безобидно и модерно. „Уважаваме правото на избор на всеки човек, но не желаем да плащаме с живота и здравето на децата си последиците от подобна политика“, се казва още в писмото.

Според гражданските организации, политичеката подкрепа на гей-парада е не само вмешателство в сфери, които не са в юрисдикцията на дипломатите (като нарушаване на чл. 41 на Виенската конвенция за дипломатическите отношения), но и натиск за редефиниране на семейството в България.

Организациите напомнят с писмото си, че Конституцията на България ясно дефинира семейството като съюз между мъж и жена, и че бъдещето на България е немислимо без майки и бащи. 
Те отправят апел към дипломатите на 12-те страни за ненамеса във вътрешните работи на България по отношение на семейството, културата и сексуалното образование на децата и за преустановяване подкрепата им на агресивното и едностранчиво налагане на деструктивно за личността и обществото поведение, чрез подкрепата им на гей-паради, публични прояви, мероприятия и образованието. 

Писмото е изпратено от водещи граждански организации в сферата на семейството и сдружения на родители от страната, включващи лекари, психолози, семейни терапевти, преподаватели, юристи и др., сред които: Асоциация Общество и Ценности, Граждански форум за защита на детето и семейството, Гражданска инициатива на родителите, Граждански форум за съвременно образование, Гражданска инициатива за семейството, Българска християнска медицинска асоциация, Родителски комитет, Фондации „Мост на любов-България“, „Приятели на България“, „Светлина за живот“ и други.    

Писмото е адресирано до посланиците на САЩ, Великобритания, Белгия, Аржентина, Австрия, Холандия, Норвегия, Сърбия, Финландия, Франция, Германия и Дания, които подкрепиха с декларация гей-парада в края на юни. Копие от писмото е изпратено до президента, министър председателя, председателя на Народното събрание у нас, посланика на България в Съвета на Европа и външните министри на всяка от страните.

източник: Асоциация Общество и Ценности

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *