Паша Томас, майка на пострадалото момиче

Министерство на образованието на САЩ е приело да разледва случая на изнасилено пет-годишно момиченце в начално училище в гр. Декатур, щата Джорджия, в училищната тоалетна от момче, което е имало разрешението да я ползва, поради това, че се е самоопределило от „променлив пол“.

Това става близо година след случилото се. Паша, майката на пострадалото момиче, разказва на училищните служители за сексуалното покушение срещу нейната дъщеря. Те не само не разследват случая, но и не отстраняват момчето от класа, в който учи дъщерята. Не гарантират на Паша, нито на нейното дете и на другите момичета, че няма отново да срещнат в тоалетната въпросния нападател. 

Всичко това става възможно след като отговарящият за училищата в района, Дейвид Дюд представя „политика, изискваща всички училища в Декатур да допускат момчетата, които се самоопределят като момичета в тоалетните, съблекалните и зоните за душ в училищните помещения… въз основа единствено на посочените предпочитания на отделния ученик”.

Ръководството на училищата в района не е уведомило за тази политика нито своите ученици, нито техните родители. Отговорникът на района съобщава по Фейсбук за наложените промени през летните месеци. Новината буди загрижеността на родителите в района, които търсят контакт със съответните отговорници за това. Те звънят по телефона, пишат писма, изпращат имейли, но безрезултатно. Опасенията им така и не успяват да трогнат училищните чиновници. Политиката остава в сила и за следващата учебна година.

В резултат на натиска училищният съвет включва темата за възприетата и провеждана политика в дневния ред на свое заседание през октомври 2017 г. Изказват се много хора, както и бившият председател на комисията по амнистиите и освобождаването на щата Джорджия. Имайки предвид разбирането си за човешката природа, той изрично изразява загриженост, че тази политика ще бъде използвана от младите момчета злонамерено, за да получат достъп до момичетата в уединена обстановка.

Само месец след изслушването в училищното настоятелство петгодишното момиче бива насилено в женската тоалетна от момче, възползвало се от правата, които му дава новия правилник.

Въпросната промяна в политиката е приета малко след като администрацията на Обама изпраща писма до всички училища в цялата страна през май 2016 г., заплашвайки да изтегли федералните средства, ако не премахнат разделението на тоалетните. Без знанието на родителите на учениците, отговорникът за училищата в района на Декатур,  Дейвид Дюд, пише до персонала на учебните заведения на територията на областта електронна поща, с която разпорежда да се позволи на учениците-момчета да използват тоалетните и помещенията с лични шкафчета на момичетата, както и да участват в спортните игри за момичета, ако поискат.

През 2017 г. в своя публикация във Фейсбук, Дюд за първи път уведомява обществеността за мерките по отношение на санитарните помещения, въведени от него на областно ниво. Той съобщава, че администрацията на Тръмп е отменила въведената политика по времето на президента Обама, но че те ще продължат да я следват и да допускат момчетата да използват помещенията за момичета.
В момента случаят се разследва.

Още информация по случая, с видео материал на английски вижте на: Петгодишно момиче е насилено в училищната тоалетна заради транссексуална политика

Този случай е пример за последствията от политиката за полово самоопределяне, заложена в Истанбулската конвенция, която предстои да се гласува в ЕС. Поискай България да оттегли подписа си от Истанбулската конвенция и да се противопостави на нейната ратификация като подкрепиш онлайн петицията ОТ ТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *