Здравейте, приятели! Бих искала лично, доколкото е възможно това обръщение да е лично, да благодаря на всеки от вас, който взе присърце моята номинация за Евроизбори ‘2014 и видя в нея възможност за влияние в българското общество и политика.

Както много пъти съм казвала – ценностите се носят от хора преди да се превърнат в политики. В политиката и обществото гарант за защита на определени ценности може да бъде единствено силното присъствие в тях на личности, които  припознават за свои тези ценности.  Смятам, че през годините ясно съм показала какви са ценностите, които аз защитавам и принципите, които отстоявам. 

Поканата от страна на Реформаторския блок да съм кандидат в тяхната листа беше от една страна признание за това, че е видимо какво сме направили ЗАЕДНО с много от вас досега, а от друга – възможност, не само за мен , а пак – за НАС, да продължим да отстояваме нашите убеждения, но вече като част от екип – екип, който на свой ред през годините е показал, че до голяма степен споделя нашите ценности, или – поне ги уважава достатъчно, за да даде платформа за отстояването им. 

Резултатите от тези избори са добри – за Реформаторския блок и за нас. ЗАЕДНО успяхме да извоюваме един мандат в ЕП, вторият беше въпрос едва на няколко стотин гласа, които не ни достигнаха. Това означава, че всички ние вече имаме представител в ЕП, към когото можем да се обърнем по конкретни теми, разглеждани на ниво ЕП и с потенциал да повлияят на българското законодателство.  

Моят персонален вот – даден чрез вашите гласове, като брой преференции е най-силният граждански вот в листата на РБ. Реално – дори е по-голям от вотът, даден за единия от партийните водачи и е с малка разлика от други двама от общо петимата партийни лидери, зад които стоят партийни структури в цялата страна. Това недвусмислено показва сериозната подкрепа, която имам и ме легитимира като представител на не малка група избиратели. Което е много различно от стандартното партийно функционерство. А това означава платформа за ценностите и принципите, които и аз, и вие отстояваме. Означава влияние и  възможност да защитаваме тези ценности – в РБ, а и заедно с РБ – в българското общество!

Отново благодаря на всеки един от вас, които гласувахте за мен и убедихте свои приятели да го направят. Искам да знаете, че гласът на всеки от вас е като стрела в колчана ми, така че – в предстоящите битки за България, за ценностите и морала, в които вярваме, аз се чувствам ВЪОРЪЖЕНА и знам, че ЗАЕДНО ще успеем да донесем промяна! 

Нека гледаме в перспектива и с вяра да продължим ЗАЕДНО напред, до победа!

Гери Николова, кандидат от гражданската квота на Реформаторски блок в

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *