Във втория ден от кампанията „Седмица на надеждата*“ ви предлагаме едно по-мащабно изследване: „21 причини да смятаме, че полът има значение“.

Живеем във време на объркване на половете. Голяма част от това объркване е резултат от преднамерения опит на различни социални инженери да ни убедят, че полът не е фиксиран или постоянен, а е размит или може да се променя.

Ролята на пола като определен модел на поведение също губи ясните си очертания, защото все повече деца растат в семейства, различни от традиционните – с баща и майка. В огромна част от семействата с един родител липсва бащата. Много момчета растат без примера на бащата и в повечето училища преподавателите са предимно жени. На момчетата липсва добрият модел на мъжко поведение. Така се поражда объркването на половете и то продължава в следващите поколения. 
Някои изследователи наричат един от основните примери за объркване на половете патологична дезориентация на пола. 

Това е термин, използван за хомосексуални, лесбийски, бисексуални и транссексуални връзки. В тези и други случаи има основно изкривяване или объркване на мъжкия или женския пол и размиване на пола и сексуалността.

Това изследване цели да докаже с факти важността на мъжкия и женския пол. То разглежда някои от доказателствата, че мъжете и жените са различни, включително факта, че мозъкът им е различен, биохимията им е различна, хормоните им са различни, физическата им сила е различна, устройството и размерите на тялото им са различни, следователно тяхната нужда от закрила и сигурност е различна. Тези вродени разлики обясняват защо мъжете и жените са толкова различни като поведение, възприятия, начин на обработване на информацията и т.н. 

В него се изглагат 21 следствия от различията между половете и са предложени някои препоръки, които обществото би могло да възприеме в своята политика в тази сфера.
–––––
*Седмицата носи надежда с излагане на примерите, фактите и проучванията през последното десетилетие, показващи, че хомосексуализмът не е генетично обусловен и че хомосексуалната ориентация може, и се променя. Кампанията е базирана на изследванията и опита на професори, учени, клинични психолози и терапевти от водещи световни университети и институти в САЩ и Европа. 

Една от целите на кампанията е да донесе повече яснота и разбиране в обществото по проблема с нежеланото хомосексуално привличане и да посочи основните причини и начини за преодоляването му.

Друга цел е да информира обществото за сериозните последствия от налагането на погрешното схващане, че човек се ражда „гей“, използвано успешно за промяна на политиките в сферата на правата и свободите на човека, брака, осиновяването на деца, образованието, медиите и културата. 

По време на онлайн образователната онлайн кампания „Седмица на надеждата“ (16-20 юни) ще имате възможност да се запознаете с най-добрите материали, които имаме на български език в сферата на брака, значението на половете, разбирането на хомосексуалността, нейната превенция и др.

линк към електронното издание на изследването „21 причини да смятаме, че полът има значение“: https://www.sva.bg/21-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b0-%d1%81%d0%bc%d1%8f%d1%82%d0%b0%d0%bc%d0%b5-%d1%87%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d1%8a%d1%82-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b5/

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *