Здравно проучване на Центъра за здравен контрол на САЩ дава първите широкомащабни данни за гей и бисексуалното население

Проучването чрез Националното здравно интервю, което е основен инструмент на правителството за ежегодно оценяване на здравето и поведението на американците, установи, че 1,6 % от възрастните определят себе си като гей или лесбийка, а 0,7 % смятат, че са бисексуални.

Преобладаващото мнозинство от възрастните, 96,6 %, се определят като праволинейни при проучването през 2013г. В допълнение 1,1 % отказват да отговорят, като посочват „Не знам отговора“ или отговарят, че са „нещо друго“.

Включването на въпроса за сексуалната ориентация във влиятелно проучване се използва за насочване на държавното финансиране, а изследователските решения се разглеждат като голяма победа за гей общността, която се бореше с недостиг на данни за техните специфични здравни нужди.

Започнало през 1957 г., проучването чрез федералното здравно интервю се състои от широк диапазон от въпроси по различни теми, включително медицински грижи, ваксинации и употребата на тютюн. Данните се събират от Бюрото за преброяване на населението, което провежда интервюта с хиляди американци в цялата страна. Проучването е високо ценено заради големия си обхват (най-новото проучване включва 33,557 възрастни на възраст между 18 и 64 години), както и заради използваните методи, които включват интервю лице в лице и някои последващи телефонни запитвания.

В продължение на много години се е изтъквало, че един от всеки десет души е хомосексуален, въз основа на цифри от погрешно изследване на Алфред Кинси през 1948г.  За статистиката си тогава Кинси се позовава на данни от затворници от мъжки пол. 

Въпреки че хомосексуалните активисти съзнават, че цифрите са силно преувеличени, те ги ползват доста успешно.  Двамата водещи стратези на хомосексуалното движение наблягат на това, като в края на 1980 г. пишат, че „силата е в цифрите.“ 

Идва въпросът: ако правителствата съзнаваха реалните цифри щяха ли да променят правната система до степен на отнемане свободата на словото, съвестта и религията и да въвлекат обществото в такъв сериозен социален експеримент, какъвто е редефинирането на брака?!?

източник: Асоциация Общество и Ценности по информация наhttp://www.washingtonpost.com с коментар

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *