ДО
Йорданка Фандъкова, Кмет на Столична община
Ваня Кастрева, Началник на Регионалния инспекторат по образованието, гр. София
Общинските съветници на Столична община

СИГНАЛ-МОЛБА
от гражданско сдружение „Асоциация Общество и Ценности“

Уважаема г-жо Фандъкова,
Уважаема г-жо Кастрева,
Уважаеми Общински съветници,

До 125 СОУ в столицата на витрината на находящия се в непосредствена близост до двора на училището секс магазин е поставен отново „еротичен“ плакат. Магазинът се намира между двора на 125-то СОУ и бул. „Ал. Малинов“ по пътя към автобусната спирка, където ежедневно минават стотици деца.

Като родители и граждани за нас е недопустимо подобни обекти да се намират толкова близо до училища. Посланието, което излъчва близостта на секс-магазин непосредствено до училище е недвусмислено и това послание формира съзнанието на нашите деца, независимо дали те биват допускани в тях или не.

На основание чл.4, ал.1, т.8, във връзка с чл.5б, ал.1 и ал.2 от Закона за закрила на детето, както и на основание чл.6 и чл.7 от Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места*, Ви молим като компетентни органи да осъществите своите правомощия и ограничите максимално еротичните и порнографски програми до нашите деца, като приемете решение за недопускане на Секс-магазини в близост до детски градини и училища. Също така, като загрижени родители и граждани, Ви молим да осъществявате постоянен контрол над тези обекти, като не допускате плакати с „еротично или порнографско съдържание“ да бъдат излагани на обществени места.

Заобикалящата среда е изключително важна за израстването и здравословното развитие на децата ни, от които зависи бъдещето на България.  

Искрено се надяваме да удовлетворите нашите искания.

С уважение,

Стоян Георгиев
Председател
ГС „Асоциация Общество и Ценности“
бул. „Вл. Вазов“, бл. 169, ет. 1, ап. 3
[email protected]
www.sva.bg

*Наредба за специализирана закрила на деца на обществени места.
Чл. 6. Не се допускат деца до обществени места, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание, в игрални зали или игрални казина.
Чл. 7. С оглед на конкретните условия общинските съвети и държавните органи по специализирана закрила могат да приемат и други ограничителни мерки с цел осигуряване на специализирана закрила на деца на обществени места.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *