Проф. Лиза Даймънд, Американска психологическа асоциация

Водещ изследовател на Американската психологическа асоциация (АПА) и защитник на правата на лесбийките призна, че хомосексуалните не се раждат такива. Проф. Лиза Даймънд главен редактор на “Ръководство по сексуалност и психология“ (Handbook of Sexuality and Psychology) заяви, че сексуалната ориентация не е вродена и може да се променя.

Клиничният психолог д-р Лаура Хейнс резюмира нейните твърдения, научно обосновани в Ръководството, така: „Битката за идеята, че гейовете се раждат такива и не могат да се променят, вече е завършена и активистите на ЛГБТ (лесбийки, гейове, бисексуални и трансексуални) трябва да се откажат от разпространяването на този мит.“ 

Приведените доказателства лишават от смисъл прокарваните от хомосексуалните активисти закони в САЩ и някои европейски страни за еднополовите бракове, достъпа до тоалетни на основата на самоидентификация и отношение към своя пол, както и за ограничаване на терапевтичните методи за лечение на нежелано еднополово влечение и разстройство на половата идентичност. Опровергана е и претенцията им за „вродената сексуална ориентация, като едно от правата на човека на нашето време, аналогично на расовата принадлежност.”

Още по темата вижте от ТУК.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *