Ние, долуподписаните организации, като представители на различни прослойки и групи на българското общество, искаме да изразим своето дълбоко безпокойство относно провеждането на насрочения на 26 юни т.г. гей-парад в нашата столица. В този акт виждаме не друго, а пореден целенасочен опит да се размият общоприетите граници в обществото ни и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство.

На вниманието на :
Г-н Георги Първанов, Президент на Република България
Г-н Бойко Борисов, Министър-Председател на Република България
Г-н Цветан Цветанов, Министър на Вътрешните Работи на Република България
Г-н Сергей Игнатов, Министър на образованието, младежта и науката
Г-жа Цецка Цачева, Председател на Народното Събрание на Република България
Г-н Йордан Бакалов, Председател на Парламентарната Комисия по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите
Г-н Анастас Анастасов, Председател на Парламентарна Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред
Г-жа Даниела Петрова, Председател на Парламентарната Комисия по културата, гражданското общество и медиите
Г-н Лъчезар Иванов, Председател на Парламентарна Комисия по здравеопазване
Г-н Огнян Янакиев, Председател на Парламентарна Комисия по образованието, науката и въпросите за децата, младежта и спорта
Г-жа Йорданка Фандъкова, Кмет на град София
Г-н Георги Лозанов, Председател на Съвета за електронни медии
Г-н Гиньо Ганев, Омбудсман на Република България
Българските медии

О Т В О Р Е Н О   П И С М О

Уважаеми Дами и Господа,

Ние, долуподписаните организации, като представители на различни прослойки и групи на българското общество, искаме да изразим своето дълбоко безпокойство относно провеждането на насрочения на 26 юни т.г. гей-парад в нашата столица. В този акт виждаме не друго, а пореден целенасочен опит да се размият общоприетите граници в обществото ни и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство.
Свидетели сме на грубо манипулиране на общественото мнение с цел промяна на изконните ценности и традиции на нашия народ. Парадиращите умело маскират исканията си под формата на „граждански права и свободи”, като фактически призовават към ограничаване на правата и свободите на всички различно мислещи.
Непрекъснато ескалиращите искания на гей-активистите будят нашата сериозна тревога и загриженост – декриминализирането на хомосексуализма и гарантирането на гражданските права на хомосексуалистите се използва като основа за последваща заявка за легализиране на хомосексуалните бракове, които дори да имат право да осиновяват и отглеждат деца. 
През последните години сме свидетели на все по-агресивно и масово промотиране чрез медиите, културата, изкуството* и образованието на хомосексуалните взаимоотношения, без да се говори за последствията и рисковете от тях за отделния човек и обществото като цяло. Чрез развлекателната индустрия и медиите хомосексуализмът се налага като «мода» и като един «безобиден» начин да си различен от другите. В училищата и детските градини под формата на обучения за толерантност на децата се представя само едната страна, като същевременно умишлено се премълчават известни статистически данни и медицински факти, доказващи вредата и риска от хомосексуалното поведение, като например:

–   Многократно по-широко разпространение на HIV/СПИН, психични разстройства, депресия, самоубийства;
–   Драстично скъсяване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 години при мъжете**);
–   Връзка между хомосексуалното поведение и криминогенния фактор, в т.ч. склонност към насилие, проституция, педофилия.
Ние не отричаме правото на личен избор на всеки човек, но сме против агресивното едностранчиво натрапване на това противоестествено поведение под формата на парад по улиците, чрез медиите и образователната система. Категорично възразяваме срещу обвиненията на хомосексуални активисти в омраза само защото не приемаме да плащаме за моралните, духовните и здравните последствия на хомосексуализма. Обективните факти не могат да бъдат наричани омраза, а призивите за ограничаване на свободата на словото са признак на интелектуално безсилие.

Нашето желание е българското общество и най-вече децата да живеят в страна, която утвърждава семейните ценности и поощрява изграждането на здрави и щастливи семейства. Психолозите, лекарите и педагозите са единни в мнението си, че най-доброто за едно дете е то да бъде възпитавано в хетеросексуално семейство с един баща и една майка. Здравите семейства са залог и основа за здраво общество. Според Конституцията на Република България моделът на българското хетеросексуално моногамно семейство няма алтернатива.

Ние може да сме различни по етнос и вероизповедание, но сме единодушни, че бъдещето на България – нашите деца – е немислимо без мама и татко. Не можем да седим безучастно при опитите за обезличаване и унищожаване на българското семейство, както и когато на децата и младите хора у нас се пропагандира и натрапва обществено опасно хомосексуално поведение.

Във връзка с гореизложеното апелираме към вас да положите всички усилия, според дадените ви по Закон правомощия, за утвърждаване традиционните семейни ценности, правата на децата и за ограничаване агресивното и едностранчиво налагане на деструктивно за личността и обществото ни поведение, чрез «гей-фестивали», «гей-паради», медиите и образователната система.

С уважение,  

1
Петър Вълков, психолог и Росен Йеротеев
Граждански форум за защита на детето и семейството

2
Стоян Георгиев, председател
Гражд. сдруж. Асоциация Общество и ценности

3
Адв. Диана Даскалова, съучредител
Фондация «Център за правна помощ – Глас в България»

4
Д-р Благодатка Ангелова
Българска Християнска Медицинска Асоциация

5
Радослав Илиев, изпълнителен директор
Фондация «Бъдеще и надежда»

6
Мария Терзиева
Фондация «Светлина за живот»

7
Николай Неделчев, председател на УС
Сдружение «Обединени евангелски църкви»

8
Елена Дянкова, координатор
ГИ «Справедливост 21»

9
Мария Цонова Иванова
Сдружение „ХА Нова надежда за хора с увреждания”

10
Иво Койчев, председател на УС
Фондация «Мост на любов – България»

11
Д-р Петър Стоянович, председател
ПП Движение Гергьовден

12
Георги Иванчев, председател
Грaждански к-т за възраждане на Видинския край

13
Кирил Методиев, председател
ПП Общество за нова България

14
Епископ Христо Пройков
Католическа църква в България

15
Иван Вълков, представляващ
Фонд. «Светлина на Балканите»

16
Филип Рашев, управител
Фондация «Мисия възстановяване»

17
Огнян Чипев, председател
Сдружение «Нови хан – Европейско селище»

18
Снежинка Цветанова, предс.
СНЦ «ЕКО МРАМОР»

19
Гроздан Стоевски, изп. дир.
Сдружение «Краун България»

20
Георги Бакалов
Апостолска реформирана църква

21
Димитър Димитров
ХЦС «Реката»

22
Любо Генчев Петков
ХЦ Месия

23
Светослав Петров
Национален християнски център

24
Людмил Ятански
БЕЦ Блага вест

25
Владислав Тригонов
Храм Свети Георги
––––––- 
За контакт:
Росен ЙЕРОТЕЕВ, тел. 0895 446 826
Петър ВЪЛКОВ, тел. 0895 632 139

Граждански форум за защита на детето и семейството
email: [email protected]www.mamaitatko.com

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *